Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekosta tuli Mikko Virtaselle ammatin sijaan harrastus – palo lajiin ei sammu

30-vuotias jyväskyläläinen Mikko Virtanen rakastui jääkiekkoon, kun hänen setänsä Marko pelasi JYPissä 1990-luvulla. Setä muistetaan niin JYPin kapteenina neljän kauden ajalta kuin kaikista pitkäaikaisimpana hurrikaaniseuran päävalmentajana. Päävalmentajan roolia Marko kantoi syksystä 2013 kevääseen 2018.

Tuon ajanjakson aikana Mikko ehti pelata myös JYPissä, kun kaudella 2015–16 hänelle kertyi 16 ottelua hurrikaanipaidassa tehoin 3+1. Parhaiten hänet muistetaan Mestis-seura JYP-Akatemiasta, jossa pelasi myös hänen veljensä Ville.

Nyt Mikko kanavoi intohimoaan lajiin laukaalaisen Gladiators HT:n riveissä, joka valmistautuu viikonloppuna alkavaan II-divisioonan kauteen. Virtanen siirtyi seuran riveihin viime kaudeksi kierrettyään Mestiksen lisäksi myös ulkomailla Itävallassa, Ruotsissa ja Puolassa.

– Myös lopettaminen oli hetken mielessä. Gladiatorsissa oli kuitenkin hyviä kavereita, jotka houkuttelivat joukkueeseen mukaan. Heidän kanssaan kilpailu äityy sellaiseksi, että välillä harjoituksissa mennään kovempaa kuin itse peleissä, Virtanen naurahtaa.

Globaalin koronatilanteen vuoksi monien pelaajien on ollut vaikea saada pelipaikkaa, eikä korvauksetkaan ole aiempien kausien tasolla. Lopettamispohdinnat kaikkosivat nopeasti Virtasen mielestä, kun Laukaasta löytyi tuttu palo jääkiekkoa kohtaan.

Gladiatorsin riveissä mies pääsee harrastamaan tärkeää lajia. Uusi lähtö ulkomaille ei ole mahdottomuus seuran tai Virtasenkaan puolesta, mutta kaikkien palasten täytyy loksahtaa kohdalleen, jotta lähtö lopulta toteutuisi.

Kilpailu äityy sellaiseksi, että välillä harjoituksissa mennään kovempaa kuin itse peleissä.

– Tykkään olla Jyväskylässä. Täällä on kaikki, mitä tarvitsen. Olen tavallaan jo hyväksynyt sen, että jos ammattilaissopimusta ulkomailta ei tule, niin sitten pysyn lajin harrastajana, Virtanen viittaa Gladiatorsissa jatkamiseen.

Liiketaloutta opiskeleva Virtanen odottaa innolla tulevaa kautta.

Gladiatorsin ensimmäinen ottelu on ohjelmassa tulevana lauantaina LeKi75:a vastaan ja kotiavauksen vuoro on sunnuntaina 3.10. samaa joukkuetta vastaan. II-divisioonassa pelataan 20 ottelun runkosarja, joka huipentuu maaliskuun alussa.

Ottelutahti on siis melko löysä esimerkiksi pykälää korkeampaan sarjatasoon Suomi-Sarjaan verrattuna. Löysempi ottelutahti on myös Virtasen mieleen.

Kauteen valmistautuvan laukaalaisryhmän yhtenä vahvuutena on hyvä joukkuehenki. Ystävyyssuhteet pelaajien välillä ulottuvat myös joukkuetoiminnan ulkopuolelle.

Ahvenjärven alaisuudessa ei ole aina kivaa, mutta hän on juuri oikea valmentaja JYPille.

– Meillä kaikki pelaajat ovat ikään kuin samalla viivalla, oli sitten nuori tulokas tai kokeneempi konkari, Gladiatorsin apukapteeni toteaa.

Jääkiekon osuus Virtasen arjessa ei määrity pelkällä Gladiatorsin toiminnalla, vaan JYPin otteita seurataan suurella innolla. Täksi kaudeksi hurrikaaniryhmän penkin taakse tullut Jukka Ahvenjärvi on Virtaselle tuttu mies, sillä Ahvenjärvi valmensi Virtasta JYP-Akatemiassa viidellä kaudella.

– Ahvenjärven alaisuudessa ei ole aina kivaa, mutta hän on juuri oikea valmentaja JYPille. Hän on hyvä ihmistuntija, jonka alaisuudessa pelaajat kasvavat. Toivon JYPille pitkää kautta, Virtanen ilakoi.