Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kurosen veljekset ovat keränneet liki 200 ämpärillistä puolukoita

Niko, Luca ja Kimi Kurosen pappa sanoi muutama viikko sitten, että metsässä on paljon puolukoita ja niistä saa mukavasti rahaa. Pojille syttyi siitä idea lähteä marjametsään.

Pojat ovat keränneet puolukoita jo noin 170 ämpärillistä ja myyneet ne. Yhdestä ämpärillisestä puolukoita he pyytävät 20 euroa. Rahaa he ovat saaneet viime viikonloppuun mennessä noin 3 000 euroa.

Pojat asuvat Puuppolassa ja lähimetsät ovat tulleet heille hyvin tutuksi.

– Olen kerännyt ennenkin puolukoita ja myynyt niitä opettajille ja läheisille. Oltaisiin kerätty mustikoitakin, mutta niitä ei ole ollut. Viime kesänä kerättiin mustikoita ja myytiin niitä. Tunnissa tulee puolukoita noin 15 ämpäriä, jos porukalla kerätään, ja jos löytyy hyvä paikka, 13-vuotias Niko Kuronen kertoo.

Lähimetsien lisäksi vanhemmat ovat kuljettaneet poikia vähän kauemmaksikin. Toki he tarvitsevat apua myös marjojen kuljetuksessa.

– Ämpäreitä löytyy aina peräkontillinen. Aluksi annettiin ämpärit ostajille, mutta nyt pitää olla asiakkaalla oma ämpäri. Kun äiti laittoi toissa viikolla Facebookiin ilmoituksen puolukoista, niin puolessa tunnissa varattiin 20 ämpäriä ja tilauksia tuli lisäksi paljon. Kävin työhuoneessa kysymässä, että onko paljon tullut viestejä, niin puhelin kilisi koko ajan, Niko kertoo.

Tähän mennessä pojat ovat ostaneet yhteisellä päätöksellä crossimopon, jolla he ajelevat kotipihassa. Muut rahat he laittavat säästöön ja miettivät myöhemmin, mitä tekevät niillä.

Veljekset kertovat viihtyvänsä hyvin metsässä. Kimi Kuronen, 10, kertoo olevansa hieman veljiään hitaampi, mutta hyvä tahti on hänelläkin metsässä.

– Mustikoita voisi kerätä niin paljon kuin jaksaa, sillä niistä saa tuplasti enemmän rahaa. Harmi, ettei tänä kesänä saatu mustikoita. Sieniä en ole käynyt koskaan keräämässä, Luca Kuronen, 11, toteaa.

Niko jatkaa, että metsässä on hirvikärpäsiä välillä paljon, ja ampiaisiakin.

– Ei olla suojauduttu sen kummemmin hirvikärpästen vuoksi. Kun liikkuu ripeästi ja vähän huiskii, niin ei ne tartu helposti. Astuin viime viikolla maa-ampiaispesän päälle ja ampiaiset pistivät sormeen ja jalkaan, Niko kertoo.