Viikolla työmiehiä, viikonloppuisin perheitä – Kirrin Neste panostaa ruokaan

Moottoritietyömaa on tiennyt asiakasvirtaa aivan työmaan tuntumassa toimivalle Kirrin Nesteelle.

– Rakennusaika on näkynyt mukavasti. Parhaimmillaan väki käy meillä monta kertaa päivässä, myöntää kauppias Marit Mertsalmi.

Liikenneyhteydet asemalle ovat säilyneet koko urakan ajan. Ainoastaan räjäytystöistä syntynyt pöly aiheutti hetkellistä haittaa, mutta siitäkään ei jäänyt mitään hampaankoloon, kun urakoitsija pesi aseman autot ja ikkunat.

Tiehankkeen rakennustyömaalla on työskennellyt parhaimmillaan 250 henkilöä. Suurin osa heistä on käynyt liikenneasemalla lounaalla.

Teiden tekijät saivat Kirristä ruokaa myös ravintolasulun aikana, sillä liikenneasema toimi tuolloin hankkeen porukan työmaaruokalana.

Läheinen työmaa paikkasi, kun liikkuminen ja asiak­kaat muuten vähenivät korona-aikana. Liikenneasemien asiakaskunnasta ovat puuttuneet jo kahtena kesänä esimerkiksi eläkeläis- ja turistibussit.

Ulospäin paikka ei välttämättä näytä vetävältä ravintolalta, mutta sisällä kaikki on pantu uusiksi.

Marit Mertsalmi

Kuluneesta kesästä povattiin kotimaanmatkailun ennätyskesää, mutta ainakaan Kirrissä ennustus ei täysin toteutunut.

– Kaikkien aikojen matkailukesästä ei voida puhua, mutta joinain kuukausina myynnit ovat olleet parempi kuin ennen koronaa, Mertsalmi sanoo.

– Aiempina vuosina myös Neste-ralli on ollut meille selkeä piristysruiske. Se toi varsinkin ulkomaalaisia, mutta nyt ralli kulkee eri nimellä ja ajankohtakin on syksy, joten vaikutusta ei vielä tiedä, hän jatkaa.

Kirrin liikenneasemalla on panostettu erityisen paljon ruokaan.

– Ulospäin paikka ei välttämättä näytä vetävältä ravintolalta, mutta sisällä kaikki on pantu uusiksi, vessat on siistit ja palvelu kiiteltyä, Mertsalmi toteaa.

Korona-aikana aseman omassa ravintolassa kehitettiin brunssikassi, jota myytiin ulos. Se oli menestys.

Jo sitä ennen aseman erikoisuus oli sunnuntaibrunssi. Sen idea syntyi tarpeesta saada asiakkaita hiljaisiin viikonloppuihin. Sekin osoittautui menestykseksi. Nyt arkipäivien kirkkaasti pukeutunut miespainotteinen asiakaskunta vaihtuu sunnuntaina perheisiin, nuoriin ja pariskuntiin.

– Tänne on helppo tulla, ei tarvitse erityisesti pukeutua, hinta on kohtalainen ja jälkiruokiin panostettu, Marit Mertsalmi listaa suosion syitä.

Vuodesta 1995 alalla työskennellyt ja kymmenen vuotta Kirrin Nestettä pyörittänyt Mertsalmi uskoo, että tulevaisuudessa autoilijan palvelut ja aseman sijainnin merkitys korostuvat entisestään.

– Hyllystä löytyy muutamia autotarvikkeita ja nesteitä, mutta keskitymme autoilijoiden palveluihin. Myös sijoittuminen reitillä ratkaisee aika paljon. Meillä voi jo ladata sähköautoja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut