Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuksa keskiviikkona, pöytä perjantaina

Aiemmin Kuokkalan Mutterina tunnetussa Superlion-kiinteistössä Naattiantien ja Pohjanlahdentien risteyksessä toimii Creater Oy. Creater tarjoaa jäsenilleen avoimen verstaan ja työkalut, joilla toteuttaa omia puu-, metalli- ja elektroniikkatöitä.

Creater muutti nykyisiin toimitiloihin joulukuussa 2019. Aiemmin yritys toimi Ahjokadulla. Createrin toimitusjohtaja Lasse Mäkelä on tyytyväinen muuttoon.

– Edelliset tilat olivat kalliit ja aika sokkeloiset. Vuokranantaja ei antanut juuri tehdä muutostöitä. Nykyään Superlion Oy omistaa puolet Createrista, ja yhteistyö toimii moitteettomasti. Nämä tilat ovat erinomaiset, äänekkäämmät koneet on saatu oven taakse ja varastotilaa on enemmän. Lisäksi meillä on täällä lounge-tila, jossa on hyvä pitää pieni tauko töistä.

Createrilla on neljä eri jäsenyysmallia. Laajin malli, VIP-jäsenyys, antaa oikeuden käydä verstaalla milloin vain.

Mäkelän mukaan aktiivisten jäsenten määrä vaihtelee sesongin mukaan.

– Kuitenkin esimerkiksi kymmenen hengen koronarajoitus ei ole aiheuttanut ongelmia, aina täällä mahtuu tekemään. Eri jäsenyysmallit auttavat pitämään käyttöasteen tasaisena.

Tästä tuli lopulta miltei elämäntapa.

Lasse Mäkelä

Jäsenten projektit vaihtelevat laidasta laitaan.

– Jotkut tekevät kuksia tai puukkoja, jotkut isompia huonekaluja ruokapöydistä lähtien. Monipuoliset tilat antavat mahdollisuuden toteuttaa monenlaisia projekteja.

Henkilökunta on paikalla keskiviikosta perjantaihin antamassa turvallisuuskoulutuksia ja neuvomassa jäseniä projekteissa.

Jäsenyyksien lisäksi Creater tarjoaa kursseja sekä toteuttaa tilaustöitä.

– Puukko- ja puutyökurssit ovat alkusyksyltä jo täynnä. Metallityökurssille mahtuu vielä. Tilaustöitä tehdään laidasta laitaan ehtimisen mukaan, pienemmistä projekteista isompiin huonekaluihin.

Mäkelä itse on tullut Createrin toimintaan mukaan jäsenenä.

– Löysin Createrin keväällä 2016, ja liityin heti VIP-jäseneksi. Se osoittautui yllättävän isoksi muutokseksi elämässä, ja tästä tuli lopulta miltei elämäntapa. Koen, että kerrostalossa asuvalla kaupunkilaisella ei ole kotona mitään mahdollisuuksia tehdä tällaisia projekteja omien aikataulujen mukaan. Näen Createrin tällaisena unelmien autotallina, jossa on kaikki työkalut aina valmiina.

Lopulta tie vei tiskin taakse.

– Aikaisemman omistajan kanssa tuli puheeksi, että he voisivat olla valmiita myymään osan liiketoiminnasta eteenpäin. Itse koin, että tämä olisi sellainen juttu, jota olen etsinyt. Päivääkään en ole katunut. Yrittäjyys on aina houkutellut minua, ja tämä oli sellainen paketti, joka sopi minulle hyvin.