Keskimaan saunaravintolalle nimitulva – ehdotuksia lähes 9 000 kappaletta

Jyväskylän Lutakon sataman kärkeen nousevan saunaravintolan nimikilpailu keräsi lähes 9 000 ehdotusta uudelle maamerkille.

– Kisan nimimäärä kieltämättä yllätti. Ja myös mairittelee, kuinka paljon kiinnostusta saunaravintola herättää ihmisissä, kertoo Keskimaan majoitus- ja ravintola-alan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Tarkalleen nimiehdotuksia tuli 8 906. Kaikki ehdotukset on käyty läpi ja viety taulukoihin. Keskimaan mainososasto teki alkukarsinnan, ja jatkoon valittiin muutama vaihtoehto. Niiden kelpoisuutta selvitetään parhaillaan muun muassa Patentti- ja rekisterihallituksen kanssa.

– Myös esimerkiksi nettidomainien selvitys on vielä käynnissä, joten tässä vaiheessa ei voida kertoa nimeä, Kunelius kertoo.

Nimien joukossa on Kuneliuksen mukaan paljon vesistötyyppisiä sekä Alvar Aaltoon ja alueen historiaan liittyviä ehdotuksia.

– Erittäin hyviä nimiehdotuksia, joiden taustoitukseen on nähty vaivaa, Kunelius kertoo.

Löytyykö lopullinen nimi vesistöstä, Aallosta tai historiasta?

– En uskalla kommentoida, Kunelius naurahtaa.

Esikarsitusta joukosta lopullisen nimen saunaravintolalle valitsee ryhmä, johon kuuluu Kuneliuksen lisäksi väkeä Keskimaan viestinnästä ja markkinoinnista, toimitusjohtaja Antti Määttä sekä saunaravintolan ravintolapäälliköksi valittu Jaska Lahti. Lahti siirtyy tehtävään ravintola Jalosta Keskimaan sisältä.

– Nimen julkistuksen rinnalle suunnitellaan myös logo. Nimi kerrotaan todennäköisesti loka–marraskuussa, Kunelius toteaa.

Saunaravintolan rakentaminen etenee aikataulussa. Rakennuksen toisen kerroksen elementit on saatu paikalleen, ja seuraavaksi tehdään terassin runkoa ja sähköasennuksia.

– Nyt näkyvien pilareiden päälle tulee vielä neljä metriä lisää. Rakennus kohoaa parhaimmillaan 12 metrin korkeuteen, Kunelius kertoo.

Lokakuussa rakennus saa hirsiverhon ja marraskuussa vesikaton.

– Harjakaisia päästään viettämään ehkä joulukuussa, Kunelius sanoo.

Marras–joulukuussa rakennukseen saadaan jo lämmöt päälle ja voidaan aloittaa sisätyöt. Sisätyöt jatkuvat alkuvuonna tammi–helmikuussa ja maalis–toukokuussa vuorossa on iso sisustusurakka.

Ravintola, kokous- ja juhlatilat sekä saunamaailma valmistuvat keväällä siten, että kokonaisuus avataan kesän 2022 alussa.

Lutakon satamassa saunaravintolan rakennustyömaan rinnalla on myös muita rakennustyömaita. Kaupunki ehostaa kärjessä omia alueitaan, ja Alva kohentaa vesi- ja kaukolämpöverkkoa.

Usean yhtäaikaisen työmaan vuoksi koko sataman kärki on aidattu ja kevyt liikenne Rantaraitilla ohjattu kulkemaan Schaumannin puistotien sekä Lutakonpuiston kautta.

Saunaravintola

Aukeaa ensi kesäksi

Keskimaa on vuokrannut Jyväskylän kaupungilta sataman kärjestä maa-alueen 30 vuodeksi ja rakentaa paikalle saunaravintolan noin 5,5 miljoonalla eurolla. Rakennustyöt alkoivat kesäkuussa.

Rakennuksen yli tuhannen neliön tiloihin on suunniteltu ravintola, kokous- ja juhlatiloja sekä saunamaailmaa.

Asiakaspaikkoja tulee alakerran ravintolaan sisälle noin 120 ja terassille noin 300. Terassin yhteyteen tulee järvivesiallas.

Toisen kerroksen juhla- ja kokoustiloihin tulee yli 200 asiakaspaikkaa. Kokonaisuus työllistää noin 25 henkilöä.

Saunaravintola avataan kesällä 2022.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut