Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Synttärisankari nostaa liput salkoon – Muuramen satavuotisjuhlaa vietetään viikonloppuna

Muuramen kunnan satavuotisjuhlavuoden pääjuhlaa vietetään ensi viikonloppuna 3.–5.9. Sunnuntaina kunnan lipputangoissa liehuvat liput, ja Muurame kannustaa myös kaikkia asukkaitaan liputtamaan juhlavuoden kunniaksi.

Juhlallisuuksia on riittänyt pitkin vuotta: tuhat lyhtyä Ysitien varressa, sata lyhytvideota Muuramesta, logokilpailu lapsille, yritysten lanseeraamat juhlavuoden tuotteet, #munmuurame-kampanja ja paljon muuta.

Kunnan viestintäasiantuntija Jenni Isopahkalan mukaan Muurame onkin halunnut ottaa kaikki kuntalaiset mukaan juhlavuoden toteuttamiseen.

– Koko vuoden pointtina on ollut osallisuus ja yhdessä tekeminen sen sijaan, että olisi yksi tilaisuus, jossa pönötetään kutsuvieraiden kanssa, Isopahkala sanoo.

Hänen mukaansa juhlat vaan paranevat, mitä pitemmälle vuotta mennään. Loppuhuipentumana on vuoden lopussa julkaistava virtuaalinen kotiseutumuseo, jonka suunnitteluun kuntalaiset ovat päässeet osallistumaan.

Viikonlopun pääjuhla levittäytyy Muuramen keskustan lisäksi muun muassa Muuramenjoen luontopolulle, jossa voi ihastella juhlavalaistusta ja Muuramen Taideseuran installaatioita 3.10. saakka. Juhlapolulla pääsee perjantaina myös tanssimaan kuubalaisia tansseja ja sporttisimmille on tarjolla sadan toiston jumppa.

Myös sukupolvet kohtaavat, kun lapset musisoivat ikäihmisille.

Muuramen keskustassa pidetään lauantaina markkinat ja kulttuurikeskuksella katsotaan Sykkeen tanssiteosta.

Sunnuntaina juhlitaan koko perheellä yrittäjäpäivän perhetapahtumassa poniajeluineen ja nukketeattereineen.

Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.muurame.fi/ohjelma.