Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Teen kuvia, joissa haluan viettää aikaa” – kuvittaja Pete Revonkorpi toivoo, että aikuiset lukisivat enemmän lastenkirjoja

Enostone kustannus julkaisee syksyllä Ville Hytösen kirjoittaman ja Pete Revonkorven kuvittaman lastenkirjan Tyttö nimeltä Margariini. Teos sijoittuu samaan satumaailmaan kuin Hytösen ja Revonkorven edellinen yhteisteos Pikku-Matelin laulu.

Jyväskyläläiselle Revonkorvelle Tyttö nimeltä Margariini on neljäs suomenkielinen lastenkirja, joihin hän on luonut visuaalisen ilmeen alusta alkaen. Aiemmin hän on kuvittanut valmiiden hahmojen pohjalta Australiassa ilmestynyttä Lyka’s Adventure -kirjasarjaa sekä Satu Heimosen Joulupukki ja nimien kirja -lastenkirjan.

Revonkorven rakkaus lastenkirjoihin roihahti uudelleen liekkeihin aikuisiällä. Samalla syntyi ajatus niiden kuvittamisesta.

– Luin noin parikymppisenä Ronja Ryövärintyttären uudelleen. Itkin läpi koko kirjan ja tajusin, miten mielettömiä fiiliksiä saduilla voi saada aikaan. Kirjoihin tarvitsee kuvituksen, ja koska olen itse aina piirtänyt, rupesin enemmän tosissani opettelemaan kuvittamista ja hakemaan omaa tyyliäni.

Revonkorpi valitsee projektinsa tarkkaan.

– Aluksi minulle täytyy tulla tarinasta sellainen olo, että tyylini sopii siihen. Projektissa täytyy olla myös jotain kiinnostavaa tai uutta minulle. Esimerkiksi Pikku-Matelin laulussa minulle tuli heti voimakas visuaalinen fiilis kirjan maailmasta. Anansi tekee revontulet -kirjassa kiehtoi Afrikka-kulma. Säpsy uhmaa kohtaloa taas käsittelee päähahmon sisäistä maailmaa, ja se on kirja, jonka olisin voinut itsekin kirjoittaa. Minulla on vahva tyyli, jota muokkaan kunkin tarinan mukaan.

Tyttö nimeltä Margariini on itsenäinen jatko-osa Pikku-Matelin laululle. Revonkorpi piti mahdollisuudesta palata tuttuun maailmaan.

– Se on maailma, jossa on mahtava viettää aikaa. Kun teen kuvia, en näe enkä kuule, mitä ympärilläni tapahtuu. Lukiessa on samanlainen tunne, että uppoutuu siihen maailmaan, mutta kuvittaessa tunne on vahvempi. Siksi teen kuvia, joissa haluan itse viettää aikaa.

Margariinin jälkeen Revonkorpi pääsee tekemään omaa kuvakirjaa. Rahoitus kirjaan tulee Taiteen edistämiskeskukselta.

– Olen onnistunut viivyttelemään kirjan tekemistä kymmenen vuotta. Rahoituksen ansiosta sillä on nyt deadline, mikä motivoi tekemään. En halua vielä paljastaa, millainen tarina on tulossa, mutta ulkopuolisuuden tunnetta ja yksinäisyyttä käsitellään.