Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yliopiston kirjasto Lähde avautui – opiskelijoilta kiitosta

Uudistettu Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde avautui kävijöille maanantaina. Ensimmäinen päivä keräsi paikalle runsaasti opiskelijoita ja muita vieraita.

Kolmannen vuoden politiikan tutkimuksen opiskelija Konsta Tarnanen oli päättänyt lähteä tutustumaan kirjastoon aamulla. Haastatteluhetkellä hän odotteli kavereitaan kirjaa lukien.

– Kyllähän täällä näyttää erittäin hienolta. On hyvä, että paikalla on riittävästi henkilökuntaa, ja kirjat vaikuttavat olevan hyvin saatavilla ja helposti löydettävissä. Kahvilankin ehdin jo testata, Tarnanen kertoo.

Kirjaston tiloissa toimivat kahvila Tiede sekä ravintola Taide. Molemmat ovat saaneet nimensä Wolmar Schildtin kehittämistä uudissanoista. Ravintolapalveluista vastaa Compass Group.

Tarnanen kehuu kirjaston tiloja ja niiden rauhallisuutta.

– Hyvä, että täällä on ryhmätyötiloja. Minusta tuntuu, että remontin takia Jyväskylässä on ollut vähemmän tiloja opiskeluun kuin muissa kaupungeissa. Iso osa opiskelijan työstä on koneella, joten on hyvä, että kirjastolla on tilat ja välineet työskennellä niillä. Kun tutkin aiemmin kirjaston pohjapiirrosta, epäilin, että täällä voi tulla meteliä. Ääni kuitenkin tuntuisi pysyvän hyvin kurissa.

On ihanaa, että voi ­opiskella muuallakin kuin kotona.

Reeta Tikkanen

Tarnanen arvelee, että uuteen kirjastoon tottumisessa voi mennä jonkin aikaa.

– Luulen, että joissakin asioissa tulee alussa haasteita, niin kävijöillä kuin henkilökunnallakin. Mutta varmasti nopeasti sopeudutaan.

Kolmannen vuoden historian opiskelija Reeta Tikkanen oli valinnut rauhallisen tilan ylemmästä pohjakerroksesta.

– Yhden kirjan kävin etsimässä, ja löysin sen helposti. Nyt työskentelen vähän aikaa ja sitten käyn testaamassa ravintolan, Tikkanen kertoo.

Kirjaston ulkoasu saa myös Tikkaselta kehuja.

– Hyvältä näyttää, tykkään keltaisesta ja sitä on täällä paljon. Työpisteitä löytyy hyvin, ja esimerkiksi nämä kiikkutuolit tässä ovat mukavia. Paikkoja on selvästi mietitty tarkkaan.

Opiskelutiloista löytyy muun muassa säkkituoleja, pieniä keinutuoleja sekä korkeussäädettäviä pöytiä.

Remontin ajan kirjaston väistötilat sijaitsivat Mattilanniemen ja Ylistönrinteen kampuksilla.

Tarnanen toteaa, että uudet tilat ovat huomattavasti väistötiloja paremmat.

– Kyllähän Mattilanniemessä tilat olivat hyvin pienet. Kirjat olivat tottakai saatavilla, mutta esimerkiksi ryhmätöitä siellä oli vaikea tehdä. Minusta opiskelu on paljon enemmän kuin tilat. Pidän myös siitä, että Student Lifen tukipalvelut löytyvät täältä.

Student Life on Jyväskylän yliopiston kehittämä toimintamalli, joka yhdistää opiskelijan hyvinvointia tukevia toimijoita. Student Lifella on uudella kirjastolla tilat, joissa työskentelevät muun muassa tiedekuntien hyvinvointineuvojat, ylioppilaskunta JYY:n asiantuntijat sekä yliopistopappi.

– Se, että kaikki palvelut ovat samassa paikassa, yksinkertaistaa mukavasti asioita, Tikkanen toteaa.

Sekä Tikkanen että Tarnanen kokevat mahdollisuuden opiskella ja käydä kirjastolla tärkeänä oman opiskelun kannalta.

– Minulle kirjasto on tärkeä paikka. On ihanaa, että voi opiskella muuallakin kuin kotona. Fokus pysyy paremmin opiskelussa, kun lähellä ei ole telkkaria tai muita houkuttimia, Tikkanen toteaa.

– Paremmin kirjastolla saa asioita aikaan kuin kotona. Itseäni motivoi työntekoon se, että paikalla on muitakin opiskelijoita. On myös hyvä, että kirjastolta löytyy kahvila ja ravintola. Voi aamulla tulla tekemään töitä ja lähteä vasta illalla kotiin, Tarnanen päättää.