Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonlopun OlutSatamassa twerkataan ja joogataan

OlutSatama-festivaali järjestetään Lutakonaukiolla ensi viikonloppuna 27.­–28.8.

Tapahtumajohtaja Roosa Pihlajamäki on huojentunut, että kahden perumisen ja pitkän epävarmuuden jälkeen tapahtuma viimein toteutuu.

– Tapahtumainfraan on tehty muutoksia, jotta alueen väljyys saadaan varmistettua. Pystymme järjestämään tapahtuman turvallisesti voimassa olevilla säädöksillä, Pihlajamäki sanoo.

Perinteisen oluenmaistelun lisäksi Lutakonaukiolla muun muassa twerkataan työpajan hengessä, olutjoogataan, frisbeegolfataan ja pelataan Bingo-Maken vetämää olutbingoa. Luvassa on myös musiikkia sekä kaljakamu, joka on tarvittaessa kaverina etsimässä sitä oikeaa olutta.

Lavaohjelmaa ei tapahtumassa ole, vaan musiikkiesitykset kiertävät pitkin aluetta.

Pihlajamäki laskeskelee, että tapahtumaan on tulossa noin 17 panimoa. Hänen mukaansa normaalia suppeampi panimomäärä johtuu siitä, että pienpanimot eivät korona-aikana ole uskaltaneet tehdä isoja määriä oluita varastoon.

– Tänä vuonna olemme pyrkineet siihen, että panimot tuovat mukanaan mahdollisimman laajan tuotevalikoiman. Myös meidän omasta OlutKontista saa eri panimoiden tuotteita, joten maisteltavaa kyllä riittää.

Roosa Pihlajamäki kumppaneineen järjestää myös Wine Garden -festivaalia. Se toteutuu seuraavan kerran elokuussa 2022.

– Tässä tilanteessa meillä on resursseja järjestää vain yksi tapahtuma ja koimme, että OlutSatamalla on laajempi kohderyhmä. Wine Gardenissa esiintyjineen olisi ollut isommat riskit, jos tapahtuma olisikin pitänyt perua.