Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salille pääsee myös vauvan kanssa – Liikuntakeskus Linea käynnistää uusia liikuntaryhmiä tuoreille äideille sekä odottajille

Jyväskylän Keljonkankaalla sijaitseva Liikuntakeskus Linea panostaa äitiysliikuntaan. Syyskuun alussa alkaa muun muassa raskaana oleville sekä tuoreille äideille suunnattu pilates, äiti-vauvajumppa, odottajien oma liikuntaryhmä sekä kuntosaliharjoitteluryhmä, jossa myös vauvat toivotetaan tervetulleiksi salille.

Ryhmiä ohjaa äitiysliikuntavalmentaja Viivi Jetsu. Hän on itsekin tuore äiti.

– Kiinnostuin äitiysliikunnasta luonnollisesti oman raskauden myötä. Itse koin, että ohjaus neuvolan puolelta oli aika ylimalkaista. Monet kaipaisivat täsmällisempiä ohjeita, Jetsu sanoo.

Äitiysliikuntavalmentajan roolissa hän korostaa sopivan liikunnan tärkeyttä niin odotusaikana kuin synnytyksen jälkeenkin.

– Ihan ensimmäiset kuukaudet pitää totta kai keskittyä pieneen vauvaan ja harjoitella hänen kanssaan olemista arjessa. Ja olla liikunnan suhteen armollinen itselleen: aluksi riittää, että kävelee vaikka postilaatikolle ja takaisin, Jetsu sanoo.

Hän muistuttaa, että kroppa kokee melkoisia mullistuksia yhdeksässä kuukaudessa, eikä heti synnytyksen jälkeen kannata alkaa riuhtoa raskasta treeniä.

– Raskaudesta ja synnytyksestä palautumiseen menee vähintään se sama yhdeksän kuukautta. Eikä keho koskaan välttämättä palaudu sellaiseksi, mitä se on ollut. Tässä näen tarvetta ammattilaiselle: pitää olla kertomassa siitä, mikä on järkevää.

Linean syyskuussa starttaava 9 Months on kuntojumpan tyylinen liikuntaryhmä, jonka harjoitteet vahvistavat kehoa ja valmistavat sitä raskausaikaan ja tulevaan synnytykseen.

– Ryhmässä esimerkiksi vahvistetaan lantionpohjaa sekä treenataan ihan sitä, miten lantionpohjaa voi rentouttaa synnytyksessä.

Mama-pilateksessa puolestaan vahvistetaan keskivartalon tukea, mikä edesauttaa raskaudesta toipumista.

– Se sopii niin odottajille kuin jo synnyttäneille äideille. Tunnit ovat kertamaksullisia, joten niihin ei tarvitse sitoutua.