Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finlandia Marathon juostaan jälleen päivässä

Syyskuussa Jyväskylän Rantaraitilla järjestettävä Finlandia Marathon 2021 on sittenkin yksipäiväinen viime vuoden tapaan.

Myös Finlandia Kävely, maratonviesti ja Kymppi järjestetään lauantaina 18.9.

– Vaikka lauantain kokonaisosallistujamäärä on suuri, niin aikataulu on laadittu siten, että yhtäaikaiset kokoontumiset eivät lisäänny, kertoo järjestelyissä mukana oleva Jouni Vatanen Keski-Suomen Liikunnasta.

Tapahtuman oli määrä palata kaksipäiväiseksi, mutta korona muutti suunnitelmia.

– Tapahtuma järjestetään juoksijoiden ja toimitsijoiden turvallisuus ja terveys huomioiden, Vatanen korostaa.

Vatasen mukaan Finlandia Marathon järjestetään noudattamalla ohjeita, jotka opetus- ja kulttuuriministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on antanut yleisötapahtumien järjestämiseen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Vaikka lauantain kokonaisosallistujamäärä on suuri, niin aikataulu on laadittu siten, että yhtäaikaiset kokoontumiset eivät lisäänny.

Jouni Vatanen

Osallistujia ei koota samanaikaisesti sisätiloihin, osallistujat voivat pitää turvaetäisyyden ennen juoksua ja juoksun jälkeen sekä juoksun aikana lukuun ottamatta lyhytaikaista ohitustilannetta.

– Juoksijanumerot ovat noudettavissa ennakkoon tapahtumaviikolla keskiviikosta lähtien Intersport Tourulasta. Erityisesti toivotaan, että Jyväskylästä ja lähiympäristöstä tulevat hakevat juoksijanumeron ennakkoon. Tapahtumapäivänä juoksijanumeroiden jako on erityisesti kauempaa tuleville Jyväskylän Paviljongilla. Kaikille yhteisiä pukeutumis- ja peseytymistiloja ei käytetä. Varustesäilytykseen lisätään henkilökuntaa, jotta tavaroiden tuonti ja haku tapahtuvat ilman ruuhkia. Kaikki matkat valmistaudutaan lähettämään maksimissaan 400 osallistujan ryhmissä. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään ennen tapahtumaa sähköpostilla osallistujan opas, jossa on ohjeet lähtöjen järjestelyistä sekä muista toimintatavoista, joilla osallistujat voivat vaikuttaa omalla toiminnallaan tapahtuman turvallisuuteen, Vatanen luettelee.

Finlandia Marathonin yhteyteen oli Jyväskylän kaupungin kanssa sovittu myös koululaisten juoksutapahtumasta, jonka tavoitteena on vaikuttaa oppilaiden kestävyyskunnon kehittämiseen laajemminkin.

Kaupungin opetustoimi, terveysviranomaiset sekä Finlandia Marathonin järjestäjät päättivät, että kaikkia kaupungin 5.,6. ja 7. luokkalaisia koskeva juoksutapahtuma toteutetaan ensi vuoden Finlandia Marathonin yhteydessä, ja oppilaiden kestävyyskunnon kehittämiseen tähtäävät toimenpiteet kevään ja alkusyksyn aikana.