Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi varaosaliike Pupuhuhtaan – syksyllä avattava myymälä aikoo tuoda internetin hinnat Jyväskylään

Korjaamo Ykköset avaa Jyväskylän Pupuhuhtaan syksyllä uuden varaosaliikkeen. Syyskuun loppuun mennessä keilahallin alakertaan aukeava liike palvelee sekä yritys- että yksityisasiakkaita.

Yrityksellä on tällä hetkellä Seppälänkankaalla varasto, joka palvelee lähinnä omaa ja muutaman sopimusasiakkaan tarvetta.

– Perusvarastossa on yleisimpien automallien jarrupalat ja -levyt, suodattimet ja alustan osia. Erikoisemmat osat saadaan tilaamalla, kertoo Korjaamo Ykkösten yrittäjä Markus Kuhmonen.

Varastoa ja sopimusasiakkaiden määrää on tarkoitus laajentaa, kun uusi myymälä aukeaa.

Yritys myy nytkin varaosia myös yksityisille asiakkaille korjaamoista Muuramessa, Jämsänkoskella sekä Jyväskylän Seppälänkankaalla ja Kukkumäessä.

– Jatkossa keskitämme varaosatoiminnan Pupuhuhtaan, Kuhmonen sanoo.

Tarkoitus oli avata jo aiemmin, mutta korona sotki suunnitelmia. Siihen on hyvä vedota, kun ei itse saa aikaiseksi.

Markus Kuhmonen

Myymälän perustaminen on Kuhmosen mukaan osa yrityksen luonnollista kasvua ja palvelee sen omaa toimintaa, kun varaosat ovat heti saatavilla. Toinen syy myymälän avaamiselle on varaosien hintataso maakunnassa.

– Keski-Suomessa varaosien hinnat ovat korkealla. Me haluamme tuoda internetin hinnat Jyväskylään ja Keski-Suomeen. Uskon, että olemme edullisempia kuin kilpailijat, Kuhmonen toteaa.

Kuhmonen toivoo, että varaosamyymälä toisi myös ripauksen menneen ajan henkeä takaisin tähän päivään.

– Halutaan rakentaa maanläheinen myymälä, jossa voi myös piipahtaa vaikka kahvilla.

Yritys hankki tilan Pupuhuhdantie neljästä itselleen vuodenvaihteessa.

– Tarkoitus oli avata jo aiemmin, mutta korona sotki suunnitelmia. Siihen on hyvä vedota, kun ei itse saa aikaiseksi, hän toteaa.

Neliöitä on kaikkiaan noin 300: niistä 200 tulee varaosamyymälän käyttöön ja loput on tarkoitus vuokrata. Tilat olivat pitkään tyhjillään. Aiemmin paikalla on toiminut muun muassa Siwa.

– Tila on hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Ja sijaintikin sopiva markettien lähellä. Varaosien ostajat löytävät liikkeeseen, vaikka se ei sijaitse aivan kaupan keskittymässä, Kuhmonen sanoo.

Uuteen myymälään tulee aluksi kolme henkeä töihin. Yksi heistä on Kuhmonen itse, kaksi on palkattava.

Korjaamo Ykköset on kasvanut tasaisesti ja etsinyt paikkoja uusille korjaamoille.

– Nyt ei ole uusia korjaamoja aukeamassa. Otetaan hetki happea ja laitetaan ensin varaosaliike pystyyn. Tulevaisuudessa sitten laajennutaan taas, Kuhmonen toteaa.