Morton vei terassiäänestyksen voiton kolmatta kertaa putkeen

Yrittäjä Jarna Kaplas hehkuttaa Konttiravintola Mortonin porukkaa. Kuvassa Ada Pekkanen (vas.), Eevi Pihlatie, Nea Lilja, Jessica Viik, Petri Virta, Satu Manninen, Pinja Stavén, Riku Jauhiainen ja Karoliina Ruohonen. Riina Sydänmaanlakka

Riina Sydänmaanlakka

Lutakon satamassa sijaitseva Konttiravintola Morton voitti Suur-Jyväskylän Lehden kesäterassiäänestyksen jo kolmatta kertaa putkeen.

Mortonia äänestäneet lukijat perustelevat valintaansa muun muassa näin: ”Kesäinen fiilis joka kerta, kun ravintolassa vierailee. Ihana Rantaraitti vieressä”, ”Viihtyisä, järven äärellä, kaunis, käy säällä kuin säällä, huomioidaan myös koirat, ihana palvelu ja priimatuotteet sekä ravintolassa että kahvilassa”.

– Nöyräksi ja kiitolliseksi vetää, kun saimme taas noin upean tunnustuksen tärkeimmiltä eli asiakkailta, yrittäjä Jarna Kaplas sanoo ja kiittelee henkilökuntaansa.

– Asiakkaan ja henkilökunnan kohtaamisella on tässä todella suuri merkitys.

Toiseksi äänestyksessä sijoittui Café & Restaurant Vesilinnan terassi ja kolmanneksi ylsi Musta Magia. Ravintolalaiva Gaian terassi jäi vain muutaman äänen päähän Mustasta Magiasta.

Tänä kesänä kelit ovat suosineet muiden terassien tavoin myös Mortonia. Jarna Kaplas summaa, että terassiravintola ulkotiloissa tuntuu olevan korona-aikana ihmisille luonteva ympäristö ruokailla ja viettää aikaa.

Nöyräksi ja kiitolliseksi vetää.

Yrittäjä Jarna Kaplas

– Ennen kaikkea on ollut ihana nähdä ihmisiä iloisena niin meidän kuin kaikkien muidenkin terasseilla. Teemme kyllä kaikki asiat, mitä voimme terveysturvallisuuden eteen tehdä. Käsidesit on joka pöydässä, Kaplas sanoo.

Konttiravintola Mortoneita on Suomessa seitsemän, ja ne kaikki toimivat meriä seilanneissa rahtikonteissa. Kaplas kuvailee, että Mortonin ydinajatus on perustamisesta asti ollut saada ihmiset saman pöydän ääreen, jotta syntyy uusia tarinoita.

– Viime kesänä kuulin, että Jyväskylän Mortonin terassilta on alkanut monta rakkaustarinaa, ja tänäkin kesänä siellä on ollut monet ensitreffit. Ihan mahtava juttu! Lisäksi on myös paljon koiranlenkitystreffejä ja työporukoiden kokoontumisia, vaikka mitä. Keskeinen ajatuksemme onkin, että terassi on paikka päästä hetkeksi irti arjesta.

Viime kesänä Morton laajensi terassiravintolaansa myös kahvilapuolella. Kokonaisuudessaan Mortonin terassilla on satakunta asiakaspaikkaa.

– On ollut ihana seurata, miten hyvin kahvila on otettu vastaan, Kaplas sanoo.

Tänä vuonna Morton pitää ovensa auki normaalia pitemmälle syksyyn.

– Pidämme ravintolaa auki ralleihin asti, jos ne nyt järjestetään, eli lokakuun puolelle saakka.

Terassiäänestys on kaupallinen kokonaisuus, jossa olivat mukana Suur-Jyväskylän Lehden kesäterassikisa-aukea­malle ilmoituksen ostaneet yritykset.

Kommentoi