Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ränssissä nähdään näyttämöllä energinen Matti Nykänen

Ränssin Kievarissa Kuikassa laulu raikasi alkuviikosta kesäteatterin harjoituksissa, sillä tänään 28.7. saa ensi-iltansa Elämä on Laiffii -musiikkinäytelmä. Ensi-illan piti olla jo viime kesänä, mutta koronan takia treeneihin tuli vuosi lisäaikaa.

Matti Nykäsen rooleissa nähdään Eikka Eronen ja Jussi-Petteri Peräinen. Eronen näyttelee lapsi-Mattia ja Peräinen aikuista mäkihyppääjää. Näytelmän käsikirjoituksen on tehnyt jyväskyläläinen Juse Venäläinen ja hän myös ohjaa musiikkinäytelmän.

– Matti on näytelmässä minun oma Matti. Hän on impulsiivinen, herkkä ja kuitenkin muiden vietävissä. Välillä hänellä on myös luja oma tahto. Aluksi ajattelin, että minun pitää tehdä laaja pohjatyö roolia varten, mutta sitten päätin luottaa käsikirjoitukseen ja luoda oman itseni kautta Matin roolihahmon. Roolissa on joitakin Matin maneereja esimerkiksi vartalon asennoissa ja eleissä, mutta ei paljon, Jussi-Petteri Peräinen kertoo.

Koska näytelmässä käsitellään pääosin Matti Nykäsen hyppyuraa, on siinä urheilua reilusti mukana.

– Nykäsellä oli energinen tapa esiintyä. Olen näyttämöllä jopa energisempi kuin vaadittaisiin.

29-vuotias Jussi-Petteri Peräinen on kotoisin Vilppulasta ja keskisuomalaisena hän on seurannut myös Nykäsen uraa.

– Ensimmäinen ajatus Matti Nykäsestä on, että hän oli ristiriitainen ihminen ja kova harjoittelemaan lapsesta asti. Hän oli herkkä, ystävällinen ja hoiti hommansa kunnolla.

Esityksessä ovat mukana muun muassa muusikko Jussi Niemi, Matin tytär Eveliina Mäntykangas sekä joukko viihteen ammattilaisia.

Jussi-Petteri Peräinen aloittaa syksyllä viidennen vuoden opinnot Helsingissä teatterikorkeakoulussa. Hänellä alkaa elokuussa esitykset Suomen Kansallisteatterissa, jossa hän tekee lopputyönsä Molierin Saiturissa.

– En ajattele sillä tavalla, että haluanko valmistuttuani tehdä töitä teatterissa vai elokuvissa. Teatteri on kuitenkin rakas, koska siinä tekijät ja kokijat kohtaavat samalla hetkellä.

Elokuussa Peräinen sahaa kahden kaupungin väliä, sillä viimeinen Elämä on Laiffii -esitys on 29.8.