Sataman vesipuisto vetää kävijöitä – Ellen, 8: "Liukumäki oli paras, siinä sai kovat vauhdit"

Viime viikkojen helteet ovat lisänneet houkutusta pulahtaa uimaan. Vesiurheilukeskus Gr8Wake avasi pari viikkoa sitten Lutakon sataman läheisyyteen koko perheen vesipuiston.

Ensimmäisten viikkojen aikana puistossa on riittänyt kävijöitä. Gr8Waken yrittäjiin lukeutuva Tuomas Valtonen on tyytyväinen tilanteeseen.

– Tietysti kelit ovat suosineet meitä. Kävijät ovat tykänneet kovasti. Moni on sanonut, että on kiva, että lapsille ja nuorillekin on tekemistä satamassa.

Puiston suosio näkyy myös paikan päällä. Viime torstaina iltapäivän tunnit olivat täynnä tai lähes täynnä.

Tunnin vuoro varataan ennakkoon Gr8Waken nettisivujen kautta. Varauslistalla pyritään välttämään Rantaraitin ruuhkautumista.

Naurusta ja vilkutuksista päätellen taitaa olla hauskaa.

Karita Snellman

Karita Snellman on saapunut vesipuistoon Ellen, 8, ja Daniel Myllyojan, 6, kanssa. Espanjassa asuvan perheen lapset ovat ensimmäistä kertaa tänä kesänä uimassa järvessä.

Snellman seuraa lasten hauskanpitoa laiturilta käsin. Puiston sääntöjen mukaan 6–12-vuotiaalla lapsella on oltava mukana aikuinen, joka valvoo leikkejä vähintään rannalta käsin.

– Nauruista ja vilkutuksista päätellen taitaa olla hauskaa. Ainakin liukumäessä ovat kovasti viihtyneet. Kiva, että helteellä pääsee johonkin tällaiseen, Snellman toteaa.

Turvallisuudesta pidetään vesipuistossa huolta. Vanhempien lisäksi Gr8Waken työntekijä valvoo leikkejä jatkuvasti SUP-laudan päältä. Työntekijä kertaa säännöt ennen puistoon pääsemistä.

– Täällä oleminen tuntuu turvalliselta. Hyvä, että lapsilla on pelastusliivit, ja että puistossa on aina aikuinen mukana ja auttamassa, Snellman kommentoi.

Puiston ensimmäisinä päivinä tapahtui ikävä onnettomuus, kun 12-vuotias poika mursi sääri- ja pohjeluunsa. Valtosen mukaan onnettomuutta ei olisi voitu mitenkään estää.

– Älyttömän huono tuuri kävi. Nuori mies liukastui, ja jalka jäi kropan alle. Vastaavaa voisi tapahtua missä tahansa urheilulajissa. Todella harmillinen juttu.

Valvojan pilli viheltää tunnin päättymisen merkiksi, ja kävijät uivat vesipuistosta rantaan. Myös pettyneitä ”ei vielä” -ääniä kuuluu.

Ellen ja Daniel Myllyoja kertovat pitäneensä puistosta.

– Liukumäki oli paras, siinä sai kovat vauhdit. Oli jännä, kun puistoon piti uida, Ellen kommentoi.

Karita Snellman kertoo perheen olevan muuttamassa, joten toista kertaa vesipuistoon ei välttämättä ehditä.

– Kiva olisi kuitenkin käydä toistekin. Hintakin on minusta kohtuullinen. Jos ehdimme käymään toisenkin kerran, niin ehkä menen itsekin mukaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut