Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ressu Redford palasi onnistuneesti soolouralle – jakaa kiitosta yhteistyökumppaneille

Alkuvuodesta 2019 Ressu Redford julkaisi singlen Se olit aina sinä. Kappale oli Redfordin ensimmäinen sooloartistina yli kymmeneen vuoteen.

Ajatus soolouralle paluusta oli kytenyt artistin mielessä jo pitkään.

– Teimme pitkään Neon 2:n Jussi Rainion kanssa Ressu ja Jussi -keikkoja. Ne olivat hienoja keikkoja, mutta samalla oma ura oli hyllyllä. Olemme Jussin kanssa erilaisia musamaun suhteen, ja molemmat halusivat tehdä omia juttujaan. Onneksi sain Universalilta mahdollisuuden palata soolomusan kimppuun. Ja homma on lähtenyt kivasti liikkeelle, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys.

Paluun jälkeen julkaistut singlet ovat löytäneet myös kuulijat. Esimerkiksi Pyhimyksen kanssa tehtyä Viimeinen päivä -kappaletta on striimattu yli 3,6 miljoonaa kertaa.

Viimeisin single Pieni askel julkaistiin helmikuussa. Redford kertoo, että seuraava single ilmestyy syyskuussa, ja lokakuussa on albumin vuoro.

Lokakuussa alkaa myös yhdentoista illan mittainen konserttisalikiertue.

– Kiertue on läpileikkaus urastani, Bogart Co.:sta tähän päivään saakka. Konserteissa kuullaan muutakin kuin ilmiselvät kappaleet. Esitys on selvästi taiteellisempi kuin normaalit bilekeikat. Kiertueen tuotanto on vielä alkuvaiheessa, mutta suuntaviivat ovat selkeät.

Palattuaan soolouralle Redford on työskennellyt useiden Suomen eturivin tuottajien ja biisintekijöiden kanssa. Hän jakaa kiitosta yhteistyökumppaneilleen.

– Olen saanut tehdä biisejä huipputyyppien kanssa, mikä on tuntunut todella hienolta. Sekään ei ole itsestään selvää, että tuollaisten tyyppien kanssa saa tehdä musiikkia.

Keväällä 2020 Redford osallistui Vain elämää -sarjaan. Sarja toi paitsi paljon uutta yleisöä, myös lainabiisejä keikkaohjelmistoon.

– Pari, kolme biisiä vedetään per keikka. Enempää ei mahdu, sen verran omiakin biisejä on vedettävänä. Muiden mun biiseistä tekemistä versioista parhaiten mieleen jäi Stigin Kuka on se oikea.

Kiireistään huolimatta Redford on ehtinyt myös rentoutua kesällä.

– Varsinaisia lomapäiviä en ole ehtinyt viettää, mutta lomatunteja kylläkin. Eli olen toki päässyt grillailemaan ja katselemaan futistakin.

Kovana futismiehenä tunnettu Redford antaa Huuhkajille hyvän arvosanan EM-kisoista.

– Jo se, että päästiin kisoihin, oli mahtavaa, ja kertoo meidän tason kasvusta. Venäjä-peli oli voitettavissa, mutta matseja oli kiva katsoa.

Ressu Redford Londonissa torstaina 22.7.