Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aino ja Noora lähtevät uuden kesäbiisin kanssa keikoille

Jyväskyläläiset 17-vuotiaat Aino ja Noora Ojala innostuivat laulamisesta jo lapsena, ja vuonna 2019 he julkaisivat ensimmäisen singlen. Toukokuun lopulla he julkaisivat uusimman äänitteensä, kesäbiisin Nakuna uimaan.

– Olemme aina tykänneet esiintyä, esimerkiksi sukujuhlissa. Lauloimme myös Normaalikoulun kuorossa. Viime vuosina olemme käyneet pienryhmälaulutunneilla ja nykyään yksityisillä laulutunneilla, Noora Ojala kertoo.

Ensimmäisen äänitteen Kädestä kiinni he sävelsivät ja sanoittivat itse. Seuraavan äänitteen Meillä on bileet sanoituksen teki heidän isänsä Arto Ojala. Isä on sanoittanut myös Nakuna uimaan -biisin.

– Se on kesäinen ja hyväntuulinen biisi. Kun nimenä on Nakuna uimaan, se laittaa ihmiset Spotifyssa kuuntelemaan sitä. Muutamat musiikkialan ihmiset olivat sitä mieltä, ettei kannattaisi alaikäisen julkaista tuollaista biisiä. Emme ole kuitenkaan saaneet biisistä kielteistä palautetta, Aino sanoo.

Aino ja Noora keskustelevat paljon isänsä kanssa, mitä parannusehdotuksia heillä on biiseihin.

– Biisien aiheet ja ideat tulevat meiltä, ja isä lähtee työstämään niitä. Hän näyttää välillä, mitä on saanut aikaan, ja annamme palautteen, Noora kuvailee työtapaa.

Aino ja Noora opiskelevat lähihoitajiksi, mutta ovat saaneet sovitettua opintojen lisäksi kalenteriin myös laulutunnit ja keikat. Korona vei viime vuonna keikat lähes kokonaan, mutta tänä kesänä ja syksynä niitä on lukuisia.

Uusimpiin biiseihin on tehnyt musiikkitaustat jyväskyläläinen Popverstas. Keikoilla Aino ja Noora esiintyvät taustanauhan kanssa.

– Keikoille teemme itse koreografiat. Niitä on nähtävissä myös TikTokissa. Laulutunnit ovat auttaneen siihen, että kiinnitämme laulaessa huomiota hengitystaukoihin. Olemme treenanneet sitäkin, että saisimme lauluihin lisää laulustemmoja, Aino Ojala sanoo.

Viime vuosina on tullut useita naisartisteja Suomen musiikkimaailmaan, mutta ei duoja.

– Emme ole ajatelleet hakea erilaisiin laulukilpailuihin, vaikka esimerkiksi Voice of Finlandiin on osallistunut duoja. Voicessa duo erotetaan myöhemmin, ja ei ole meidän juttu laulaa erikseen, Aino sanoo.

Yksi siskosten harrastus on käveleminen.

– Viime kesänä kävelimme maratonin ja siihen meni melkein koko päivä, Aino kertoo nauraen.