Mielenosoitus ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden puolesta Jyväskylän keskustassa

Jyväskylässä järjestetään perjantaina 9.7. Anteeksi häiriö, mutta käynnissä on ekokriisi -mielenosoitus kello 12–14 Kauppakadun Kompassilla. Mielenosoitus vaatii kiireellisiä toimia maailmanlaajuisen ekokriisin hillitsemiseksi.

– Olemme nähneet, kuinka Kanadassa palaa. Tilanne on erittäin hälyttävä. Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta lämpeneminen voitaisiin pitää 1,5 asteessa. Jyväskylässä on ehdottomasti luovuttava turpeen poltosta. Se on yksi helpoimmista ilmastoteoista jonka voimme tehdä, Vesa Kaakkuriniemi, yksi tilaisuuden järjestäjistä sanoo.

Ilmastotutkijoiden mukaan maapallon lämpeneminen on tällä hetkellä etenemässä vähintään kohti kolmea astetta. Kaakkuriniemen mukaan jo 1,5 asteen lämpeneminen aiheuttaa vakavia ja joissain tapauksissa jopa peruuttamattomia seurauksia ihmisille ja ekosysteemeille.

Ilmastokriisin rinnalla etenee myös luontokato eli luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen.

– Pahimpien uhkakuvien välttäminen vaatii välitöntä toimintaa laajalla rintamalla. Mukaan tarvitaan nyt niin poliittiset päättäjät, yritykset, yhteisöt, instituutiot kuin yksilötkin. Muutos on mahdollinen, mutta sen on tapahduttava nopeasti, Kaakkuriniemi toteaa.

Mielenosoitus alkaa kello 12. Tilaisuudessa on puheita, vapaa sana ja infoteltta. Kello 12.45 on ohjelmassa hiljainen mielenosoitus, johon osallistujat voivat ottaa mukaan oman kellon symbolisena osoituksena ilmastotoimien ja luonnonsuojelun kiireellisyydelle.

Kello 13 mielenosoittajat lähtevät kävelemään kulkueena hitaasti kohti Seminaarinmäkeä, jonne saavutaan arvioilta noin kello 14. Kulkueessa esiintyy Elokapinan Veriprikaati demonstroiden massasukupuuton verisyyttä.

Tapahtuman järjestävät Jyväskylän ilmastotoimintaryhmä, Suomen luonnonsuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistys, Elokapina Jyväskylä, Kessu - Luonto-Liiton Keski-suomen piiri, Greenpeace Jyväskylä sekä Fridays for Future Suomi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut