Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petankkikuulat lentävät singelissä, duppelissa ja trippelissä vielä lauantaina Hippoksella

Jyväskylän Hippoksella lentävät petankkikuulat tällä viikolla lauantaihin asti aamusta iltaan. Hiekalla ratkotaan suomenmestaruudet eri ikäsarjoissa singelissä, duppelissa ja trippelissä. Kisat alkoivat sunnuntaina.

Kisan käytännön järjestelyistä vastaa Jyväskylän Valo. Kilpailupäällikkö Juha Karppanen kertoo, että koko kisaviikolle oli tavoitteena saada tuhat kilpailijaa, mutta nyt heitä on yli 30 seurasta 741 aikuiskilpailijaa.

– Onhan tämä meille seurana aika iso rutistus, vaikka olemme ennenkin järjestäneet urheilutapahtumia, Karppanen sanoo.

Hän on kisapaikalla joka päivä, ja aloittaa pelinsä torstaina eri kokoonpanoissa.

Petankkia pelataan ympäri maailmaa, ja lajissa järjestetään PM-, EM- ja MM-kisat.

– Lajia harrastetaan paljon, mutta Suomessa se voisi olla suositumpaakin. Pelaajalisenssejä on Suomessa noin 500. Jyväskylässäkin on useita petankkiseuroja. Omassa seurassa on paljon jäseniä, jotka käyvät pelaamassa neljä kertaa viikossa, mutta he eivät halua kilpailla.

Petankissa silmä–käsikoordinaatio on tärkein.

Petankissa silmä–käsi-koordinaatio on tärkein. Karppanen on pelannut aktiivisesti pesäpalloa, joten jo senkin vuoksi petankki on hänelle lajina sopiva.

Kisaviikko kokoaa yhteen lajin harrastajia ja moni on Jyväskylässä koko viikon.

– Moottoripyöräilijöillä on kokoontumisajot ja petankisteilla on SM-kisat. Kilpailijat majoittuvat hotelleihin ja mökkeihin. Monilla asuu sukulaisia Jyväskylässä, joiden luokse he majoittuvat.

LähiTapiola Areenan parkkipaikalla on kuuma pelata, joten kilpailijat saavat pitää jalassa sandaaleja, vaikka se on yleensä kielletty.

– Toivomme, että yöllä sataisi, jotta kenttä vähän kastuisi. Hiekka menee kisan jälkeen uusiokäyttöön, koska emme laita siihen kemikaaleja. Onhan tässä käynyt ihmisiä katselemassa ohikulkiessaan. Eräs mies lähetti viestin, että saisiko tulla joku ilta kokeilemaan kilpailukentällä pelaamista, kun päivän kilpailut ovat ohi. Eli kiinnostusta lajiin on, Juha Karppanen sanoo.