Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskyläläinen AikaPoliisi keräsi miljoonayleisön ennen ensimmäistä keikkaa – katso seksiä tihkuva musiikkivideo

”AikaPoliisi on intergalaktinen laulaja, joka vuonna 2018 saapui maapallolle värväämään joukkoihinsa sotureita, jotka ovat valmiita taistelemaan kosmisen rakkauden puolesta.”

Näin itsensä esittelee juhannuksen alla uuden Herkkukauppa-singlen julkaissut jyväskyläläinen artisti, joka haluaa pysyä taitelijanimensä takana.

– Minusta on hauskaa, että ihmisissä on erilaisia puolia ja ne voi pitää erillään. Minä haluan pitää musiikkiroolin erillään päivätyöstä, jyväskyläläisen yrityksen henkilöstöjohdossa työskentelevä artisti sanoo.

AikaPoliisi ammentaa tarinoita rakkaudesta ja piipahtaa sanoituksissa usein makuuhuuoneen puolella. Hän luonnehtii musiikkiaan muistutukseksi siitä, että elämää ei kannata ottaa liian vakavasti.

Vuonna 2018 heinäkuussa julkaistu ensimmäinen single on nimeltään ”Saatana Kuinka Rakastankaan”. Samana vuonna syntyi myös kappale ”Tahdon kaatua Päällesi Öisin”. Viime vuonna AipaPoliisi julkaisi singlen nimeltä ”Laukaise mun Raketti”. Juhannuksen alla julkaistu ”Herkkukauppa”, ja kertoo kesäromanssista.

– Muusikkorooli ei ole riski eikä uhka päivätyölle. Taiteilijanimi antaa kuitenkin enemmän vapautta ja rohkeutta tehdä myös räväkämpää musiikkia. AikaPoliisi on ikään kuin supersankarirooli, johon voin välillä paeta arkea.

– Ja onhan se sitten maailman maineessa helpompi elää myös omaa elämää, kun roolit ovat erillään, itsevarma artisti jatkaa.

Vaikka artisti tekee musiikkia ja esiintyy taiteilijanimen takana, tunnetaan työssäkäyvän perheenäidin musiikkirooli hyvin työpaikalla.

– Työkaverit ovat suurimpia fanejani.

Eikä suosio rajoitu vain firman sisään, sillä reilussa kolmessa vuodessa AikaPoliisin kappaleita on kuunneltu pelkästään musiikkipalvelu Spotifyssä yli miljoona kertaa.

Avaruusteemoista ammentavan artistin yhteyteen sopii kuvailu raketin lailla nousevasta suosiosta. Suosion syytä ei esiintyjä itsekään osaa selittää.

– Määrät ovat kyllä yllättäneet. Näköjään hyvälle fiilikselle ja meidän kaltaiselle otteelle on kysyntää ja meidän musiikkia halutaan lisätä listoille. Musiikki sopii todella hyvin kesään ja esimerkiksi mökkilaiturilla popitukseen, hän vinkkaa.

AikaPoliisin musiikki on 1980 ja -90-luvuilta tuttua koneella rytmitettyä dance-musiikkia.

– Tapasin työn merkeissä tuottaja Ere Ekin ja pian löytyi yhteinen rakkaus 1980- ja 1990-luvun musiikiin. Halusimme tuoda sitä hauskuutta ja keveyttä tähän päivään. Parhaita paloja sen ajan musiikista.

– Kun taaperretaan arjessa velvoitteiden ja odotusten keskellä, tarvitaan hetkiä, jolloin voi rakastaa maailmaa ja antaa sielun lentää, hän jatkaa.

AikaPoliisi työstää tällä hetkellä lisää biisejä, jotta keikkasetti täyttyy.

– Keikoille ehditään aikaisintaan loppuvuodesta, mutta toivottavasti kuitenkin tämän vuoden puolella.