Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pinkkiheidi Oy muutti Vaajakoskelle – keskeinen sijainti helpottaa liikkumista ympäri Suomea

Kisa-asuihin ja naisten treenihousuihin erikoistunut Pinkkiheidi Oy muutti viime talvena Turusta Jyväskylään. Uusi toimipiste löytyi Vaajakosken Teollisuustalolta.

Muuton taustalla on voimista vahvin: rakkaus.

– Rakastuin jyväskyläläiseen mieheen. Viime syksy ajeltiin Turku-Jyväskylä-väliä, ja totesimme, että jommankumman on muutettava. Minun ja Pinkkiheidin oli helppo muuttaa, koska meillä on asiakkaita ympäri Suomea. Täältä Keski-Suomesta on itse asiassa helpompi liikkua joka suuntaan, kertoo Pinkkiheidin yrittäjä Heidi Parkkinen.

Muutto vaikutti henkilöstöön verrattain vähän.

– Luottotyöntekijäni Anni muutti mukanani tänne. Toinen työntekijä päätti jäädä Turkuun ja hakea muita töitä. Turun suunnalla on edelleen pari alihankkijaa, ja olen löytänyt täältä lisäksi uusia alihankkijoita.

Alihankkijat hoitavat Pinkkiheidissä ainoastaan ompelutöitä. Yrityksen omat työntekijät suunnittelevat ja kaavoittavat asut ja leikkaavat materiaalit, jotka lähtevät alihankkijoille valmistettavaksi. Valmiit tuotteet palaavat Vaajakoskelle lopputarkastukseen, jonka jälkeen ne toimitetaan asiakkaille.

Emme tee kertakäyttövaatteita.

Heidi Parkkinen

– Kätevintä on, jos alihankkija työskentelee samassa kaupungissa. Jos työn kanssa tulee ongelmia, minun on helppo käydä neuvomassa.

Pinkkiheidin kysytyimpiä tuotteita ovat Hertta-malliston vaatteet. Noin 80 prosenttia yrityksen liikevaihdosta tulee Hertta-tuotteiden, pääasiassa housujen, myynnistä.

Hertta-housut tehdään paitsi mukaviksi käyttää myös kestäviksi. Parkkisen mukaan asiakkaat käyttävät samoja housuja useita vuosia.

– Ihmiset, jotka eivät ole ostaneet meiltä mitään, saattavat pitää tuotteita kalliina. Vanhat asiakkaat kommentoivat siihen, että ”joo, mutta sinun ei tarvitse ostaa kuin yhdet. Jostain muualta saatat joutua ostamaan neljät.” Laatu ja materiaalit ovat tärkeitä, emme tee kertakäyttövaatteita.

Viime aikoina Pinkkiheidin tuotteet ovat saaneet näkyvyyttä myös tele­visiossa. Asuja on nähty niin Talent Suomessa kuin The Voice Of Finlandissa.

–  Voiceen päädyimme stylisti Vesa Silverin kautta. Hän oli kuullut, että teemme näyttäviä asuja, ja otti yhteyttä. Työstämme itse asiassa tälläkin hetkellä paria hänen tilaamaansa asua.

Talentissa Pinkkiheidin asuja nähtiin skeittaavaa koiraa Rambo Staffia kouluttavan Minnan sekä Kangoo Power Team Finlandin yllä.

– Minna otti itse yhteyttä meihin. Kangoossa puolestaan on mukana eräs ystäväni. Koska hän ei päätä ryhmässä kaikesta, he kyselivät somessa sopivaa kisa-asujen valmistajaa.

– Yleisin vastaus oli Pinkkiheidi, joten he eivät hirveästi joutuneet miettimään, Parkkinen naurahtaa.