Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäiset pallopelisarjat ovat lähteneet vilkkaasti käyntiin. Useissa lajeissa kauden aloitusta siirrettiin lähemmäksi kesää, minkä takia myös pelitahti on tiivis.

Tiiviin pelitahdin keskellä on tärkeää löytää myös tietynlaista vastapainoa, jolla ajatukset saa irti kilpaurheilusta.

Useat Kirittärien pelaajat ovat vapaa-ajallaan pitäneet mailasta kiinni, mutta laji on vaihtunut pesäpallosta golfiin. Viisi Kirittärien pelaajaa suoritti green cardin, joka on kuin golfin ajokortti. Kun kortit oli suoritettu, Kirittärien pelaajia on nähty tiiviisti Jyväs-Golfin tiluksilla.

– Itselleni on todella vaikeaa saada ajatukset irti pesäpallosta, jos olen vain kotona. Golf lajina vaatii paljon keskittymistä, joten sillä on helppo saada ajatukset muualle, Kati Tanhua kertoo.

Golf-innostus on kytenyt monella pelaajalla jo pidempään, mutta kun joukkueen keskuudessa huomattiin kiinnostuksen olevan laajaa, puheet muuttuivat teoiksi. Esimerkiksi Tanhualta green card on löytynyt jo pidempään, mutta Emma Körkkö ja Susanne Kohonen kuuluvat niihin, jotka hankkivat korttinsa tänä vuonna. Molemmat ovat aiemminkin olleet mukana harjoituslyöntialueilla, joilla keskitytään lyöntitekniikan hiomiseen, eikä kerrytetä lyöntejä, joita verrattaisiin kentän ihannetulokseen.

Golf on toiminut hyvänä seurapelinä, minkä ohella kilpailu itseään vastaan potkii eteenpäin. Kehittymistä, on se tasaisempaa tai epätasaisempaa, on helppo seurata omien tulosten kautta.

– Aloittaminen on ollut jopa jollain tapaa terapeuttista. Kun lajissa ei ole vielä kovin hyvä, ei edes harmita, jos lyönnit eivät lähde kunnolla, Körkkö naurahtaa.

Kolmikon puheissa Kirittärien kruunaamattomaksi golf-ässäksi nousee Eeva Mäki-Maukola, joka on pelannut tasatahtia kentän ihannetuloksen kanssa.

Körkkö ei ole vielä käynyt kiertämässä kentällä yhdeksää tai koko 18 väylän reittiä, mutta Kohoselta ja Tanhualta löytyy jo kokemusta yhdeksän väylän reitistä.

– Itsellä parhaat tulokset ovat siellä hieman parin päällä. Toki vastapainoksi tulee myös niitä kierroksia, joilla lähestymislyönnit onnistuvat ja puttauksia tuleekin kuusi kappaletta, tasaisuutta kaipaava Kohonen pyörittelee.

Leipälaji pesäpallossa on paljon eroa golfiin, mutta tiettyjä hahmottamiseen ja koordinaatioon liittyviä yhtäläisyyksiäkin löytyy.

Into golfissa kehittymiseen on kova, mutta ei pesäpallokaan kesän aikana pääse unohtumaan. Esimerkiksi heinäkuussa Kirittärillä on ohjelmassa 11 ottelua, joiden aikana hyvien tulosten odotetaan jatkuvan, mutta itse pelin vielä kehittyvän.

Ennen tiukkaa pelirupeamaa tulee kuitenkin juhannus, joka tarjoaa tarvitun irtioton hektisen kesän keskelle. Juhannuksen tuomalla vapaa-ajalla Körkkö aikoo käydä pelaamassa ensimmäiset kierroksensa, eikä golf unohdu muidenkaan juhannussuunnitelmista.

– Pieni vapaa tuo mahdollisuuden lepuuttaa kehoa ja mieltä, vaikka sitten golfin parissa, Tanhua sanoo.