Saunamaakuntaviikko käynnissä – torstaina keskustellaan ja lauantaina lämmitetään

Keski-Suomessa on vietetty juhannuslauantaista lähtien Saunamaakuntaviikkoa. Kesä–heinäkuun vaihteeseen vakiintuneen Saunamaakuntaviikon ohjelmaan kuuluu erityyppisiä saunoja eri puolella maakuntaa.

Viidettä kertaa järjestettävä Saunamaakuntaviikko laajenee tänä vuonna myös yhteiskunnalliseen keskusteluun. Jyväskylän Kesän kanssa yhteistyössä järjestettävä Lauteilla-keskustelutilaisuus kokoaa torstaina Kankaan saunan lauteille Keskon Länsi-Suomen aluejohtajan Jari Alasen, energiayhtiö Alvan tuotehallinta- ja viestintäpäällikkö Minna Hanskin, Hakamaan Lammastilan yrittäjän Maija Suutarisen, valokuvaaja ja matkailuvaikuttaja Omar El Mrabtin sekä Jyväskylän Kesän toiminnanjohtajan Kyösti Ylikuljun. Tilaisuuden juontaa Ossi Valpio.

Tilaisuuden teemana on vastuullisuus. Keskustelua voi seurata livenä ja etäyhteyksillä.

Laukaassa viikko näkyy Saunanlämmityksen MM-kilpailuna, joka järjestetään lauantaina Peurungassa.

Saunanlämmityksen MM-kilpailussa joukkueet lämmittävät Savotan saunateltan mahdollisimman nopeasti tavoitelämpötilaan, joka on noin 50 astetta lähtölämpötilaa korkeampi.

Päivän päätteeksi voittajan tittelistä kisataan finaalissa. Pääpalkintona ovat keskisuomalaiset tuotteet: Savotan saunateltta ja Harvian kiuas. Joukkueita kannustetaan pukeutumaan humoristisesti, ja myös parhaimmat asut palkitaan.

Tänä kesänä MM-kilpailua voi seurata ympäri maailman myös virtuaalisesti kahden tunnin maksuttoman livestriimin kautta.

– Kisa on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta ja aiempina vuosina joukkueita on saapunut Japanista asti. Koronapandemian takia voimassa olevat matkustusrajoitukset hankaloittavat matkailijoiden saapumista Peurunkaan tänä vuonna. Lähetyksellä halutaan antaa mahdollisuus osallistua tapahtumaan sijainnista huolimatta, kertoo tapahtumatuottaja Tiina Ruotsalainen Ext Ventures Oy:sta.

Tapahtumaan voi saapua paikan päälle kannustamaan joukkueita ja nauttimaan kesäpäivästä Peurunkajärven rannalla. Kisa-alueen läheisyydessä sijaitsee SaunaPark, jossa pääsee kylpemään rantamiljöössä. Alueelta löytyy muun muassa perinteinen rantasauna, savusauna ja Saunabussi.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta SaunaPark-alue on maksullinen.

Keski-Suomi julistautui Maailman Saunamaakunnaksi vuonna 2015. Viidettä kertaa järjestettävä Keski-Suomen Saunamaakuntaviikkoa vietetään 26.6.–3.7.2021.

Saunamaakuntaviikko

Poimintoja tapahtumista

Tupaswillan maailman suurimman savusaunan turvesaunahoito Laukaassa

Kinkamon pirtin savusaunashindo Keuruulla

Nukulan perinnesauna Toivakassa

Maailman laajin suomalaisten savusaunojen kokoelma Saunakylässä Jämsässä

Karkausmäen kammarin saunailta yrttijalkakylvyn kera Kinnulassa

Köyhyydenkylässä savusauna, kärrysauna ja saatetaan nähdä autosauna Saunawagen Äänekosken Sumiaisissa

Päijänne-Risteilyt Hilden ja Savutuvan apaja yhdistävät risteilyn ja saunapäivän Jyväskylässä

Laukaan Varjolassa on avoimia savusaunavuoroja koko viikon, myös Jyväskylän Kankaan yleisessä saunassa saunotaan joka päivä

Revontulen Saunapolulla tarjolla kolme erilaista saunaa ja ohjattu saunavenyttely Hankasalmella

Koko ohjelmisto löytyy osoitteesta: https://visitjyvaskyla.fi/sauna/saunamaakuntaviikko/

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut