Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rengasrikko tietää nykyään töitä hinausyrittäjälle

Kesä tietää perinteisesti kysyntäpiikkiä hinausyrittäjille. Lomareissut ja mökkeily lisäävät ajoa ja samalla haavereita tien päällä.

– Yleensä matka katkeaa auton teknisestä syystä. Esimerkiksi akku on tyhjä tai rengas puhki. Lämpö on yhtä raskas auton akulle kuin pakkanen, kertoo yli 30 vuotta alalla toiminut Rauno Hassinen.

Hassisen mukaan akkua on vaikea suojata, mutta auton jättäminen mahdollisuuksien mukaan varjoon ei ainakaan haittaa.

Nykyautoille ei tien päällä voi tehdä paljoakaan, mutta hinausauto tuo aina avun. Haastattelun aikana tulee keikka Karstulaan. Kuljettaja lähtee hakemaan sijaisautoa kyytiin ja suuntaa sen jälkeen asiakkaan luo. Asiakas saa heti sijaisauton ja pääsee jatkaman matkaa. Hinausauton kuljettaja hoitaa tielle jättäneen auton korjaamolle.

– Joskus tämä on vähän terapeutinkin hommaa, ja saadaan rauhoitella asiakasta, että kaikki järjestyy, Hassinen sanoo.

Hinauspalvelu Hinaus-Team Oy:n vuonna 1989 perustanut Hassinen myi hinaus- ja tiepalveluliiketoiminnan uusille yrittäjille Antti Kokkoselle, 39 ja Juuso Kokkoselle, 31 kesäkuun alussa. Hassisesta tuntui, että aika oli sopiva.

– Ala on muuttunut valtavasti. Nykyään on sähköisiä käsijarruja, paljon nelivetoja ja automaatteja. Joskus niiden kanssa saa askarrella pitkäänkin, hän toteaa.

61-vuotias Hassinen aikoo ottaa aikalisän ja suunnitella tulevaa. Yrityksen nykyiset toimitilat jäävät hänen omistukseensa.

Yrityskaupassa vaihtuivat omistajat, mutta yritys jatkaa toimintaansa tutulla nimellä, henkilöstöllä ja kalustolla Falck-verkoston väreissä.

Antti Kokkoselle firma on tuttu, sillä hän on työskennellyt sen palveluksessa kymmenen vuotta. Hänen veljensä Juuso on muun muassa raskaiden ajoneuvojen ja koneiden huoltoja tekevän Kannonkoneen yrittäjä.

Yrityksen päätoimipaikka pysyy Jyväskylän Palokankaalla, jossa se toimii neljä vuotta sitten rakennetussa hallissa. Omistajanvaihdos laajentaa toimintaa pohjoisessa Keski-Suomessa, sillä yritys avaa toisen pisteen Viitasaarelle. Suunnitelmissa on myös muita uudistuksia.

– Rengasrikkoja on aika paljon ja autoissa ei tahdo olla enää vararenkaita. Viikonloppuisin ja yöaikaan on hankala saada rengasliikkeistä palvelua, joten ajattelimme hankkia rengaskoneet ja varastoon muutamia yleisimpiä rengaskokoja, Antti Kokkonen kertoo.

Suunnitelmissa on hankkia lisäksi laitteet polttoainetankin tyhjennykseen, sillä myös väärin tankattuja autoja on asiakkaina jonkin verran.