Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oravivuorelta saunan kautta Naissaareen – viisi kohdetta, jotka Kuopiosta saapuvan matkailijan on nähtävä

Korona-aika on lisännyt kotimaan matkailua ja nostanut lähimatkailun suosiota. Jyväskylän lähimmät isommat kaupunkikohteet ovat Kuopio ja Tampere. Karttapalvelun mukaan Kuopio on kaksi kilometriä lähempänä kuin Tampere, joten kokosimme Kuopion kaupunkilehti Viikkosavon kanssa poimintoja Jyväskylän ja Kuopion kiinnostavimmista matkakohteista.

Tässä jutussa Visit Jyväskylä Regionin sisällöntuottaja Hanna Kansanen esittelee viisi kohdetta, joihin veisi Kuopiosta saapuvan matkailijan.

1) Unescon maailmanperintökohteet

– Korpilahden Oravivuorella sijaitsee Puolakan mittauspiste, joka on osa Struven kolmiomittausketjua. Ketjun avulla mitattiin maapallon muotoa ja kokoa jo 1800-luvulla. Upea luontopolku vie Oravivuoren huipulle mittauspisteelle. Huipulta löytyy myös näköalatorni, josta avautuu näkymät Päijänteen suuntaan. Sekä historiallinen että huimat näköalat tarjoava kohde.

Toinen Unescon kohde lähiseudulla on Petäjäveden vanha kirkko. Sitä on kutsuttu pohjoismaisen puuarkkitehtuurin merkkiteokseksi.

2) Lutakon satama

– Yksi Jyväskylän tunnetuimpia nähtävyyksiä, joka usein kiinnostaa matkailijoita. Satamassa saisi vaikka kokonaisen päivän kulumaan. Rantaraitin varrella näkee hienosti Jyväskylän maisemaa, ja Kuokkalan silta on suosittu valokuvauskohde. Tänä kesänä satamaan aukeaa jälleen jättiterassi, jossa itse viettäisin mielelläni kesäiltaa matkailijan kanssa. Jos Kuopiossa on legendaarinen tori, niin meillä on legendaarinen satama!

3) Keski-Suomen saunat

– Keski-Suomi on Maailman Saunamaakunta. Alueelta löytyy noin 30 000 saunaa, joten sopivan saunakohteen löytäminen ei pitäisi olla ongelma. Keskustan tuntumasta löytyy esimerkiksi Kankaan sauna. Kesällä järjestetään Saunamaakuntaviikko, johon kuuluu saunaelämyksiä ympäri Keski-Suomea. Tänä vuonna viikkoon kuuluu esimerkiksi Lauteilla-keskustelu, jossa keskustellaan yhteiskunnallisista aiheista saunan lauteilla.

4) Alvar Aallon arkkitehtuuri

– Jyväskylän seudulla on maailman eniten Aallon suunnittelemia rakennuksia. Veisin kuopiolaisen tutustumaan Säynätsalon kunnantaloon, joka on yksi merkittävimmistä Aallon kohteista. Siellä pääsee erinomaisesti tutustumaan Aallon tyyliin, etenkin jos pääsee opastetulle kierrokselle. Aalto on yksi niistä asioista, joista Jyväskylä on tunnettu.

5) Naissaari

– Täällä olisi ihana viettää kesäpäivää kuopiolaisen kanssa. Naissaaressa on esimerkiksi Koskenhenki-kahvila, joka sijaitsee upeassa miljöössä veden äärellä. Lähettyvillä on Pandan tehtaanmyymälä, josta voi napata tuliaisia takaisin Kuopion suuntaan. Lyhyen matkan päässä on myös Kanavuoren luontopolku ja näköalapaikka.