Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seppälänkankaalle rakennetaan kesällä uusi frisbeegolfrata – Harjun ja Tuomiojärven radat puretaan

Jyväskylän Seppälänkankaalle Murskaamontien päähän tulee uusi 18-väyläinen frisbeegolfrata. Radan rakentaminen alkoi ennen juhannusta ja sen arvioidaan valmistuvan kesäkuun loppuun mennessä.

18-väyläinen rata soveltuu eri tasoisille frisbeegolfin harrastajille. Väylien pituudet ovat keskimäärin 60–80 metriä ja radalle tulee jonkin verran korkeuseroja. Radalta löytyy heittäjältä tarkkuutta vaativia kapeita metsäväyliä sekä avoimempia väyliä. Radan rakentamisesta ja puiden suojaamisesta vastaa Jyväskylän Liitokiekkoilijat ry yhdessä Sovatekin kanssa.

Uudelle radalle on tarvetta, sillä kesän aikana kaksi rataa myös häviää, kun Harjun ja Tuomiojärven frisbeegolfradat puretaan. Seppälänkankaan radalla pyritään palvelemaan mahdollisimman laajasti eri tasoisia frisbeegolfin harrastajia sekä vähentämään Keljonkankaan frisbeegolfradan ruuhkautumista.

Pian käytöstä poistuvien Tuomiojärven rannan ja Harjun frisbeegolfratojen kunto on kulahtanut suuren käyttäjämäärän vuoksi. Keskeisen sijainnin vuoksi näillä radoilla esiintyy myös paljon vaaratilanteita.

Tuomiojärven ja Harjun ratojen opasteet ja korit siirretään Seppälänkankaan uudelle radalle. Radoilla on parin päivän käyttökatkos, sillä Harjun ja Tuomiojärven radat puretaan ennen uuden 18-väyläisen radan avautumista. Silloinkin Jyväskylän alueella olevat loput 14 frisbeegolfrataa ovat kuitenkin käytössä.

Kesällä uusitaan myös Keljonkankaan frisbeegolfradan tee-matot väylien alusta.

Harjun liikuntaolosuhteita parannetaan kuluvan vuoden aikana kunnostamalla kuntoportaat ja kuntoilupiste. Talvea varten Harjulle rakennetaan puitteet luonnonlumiliukumäelle.