Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TV-katsojatkin pääsivät Paulin ja Marikan sotilashäihin

Marika Kalho-Naukkarinen ja Pauli Naukkarinen kohtasivat vuonna 2014 ensimmäisen kerran Tinderissä, vaikka he olisivat voineet tavata jo paljon aiemmin. Heillä on yhteisiä tuttavia, ja Pauli oli ollut Marikan veljen kanssa yhteisillä palosammutuskeikoillakin.

Kiinnostus toista kohtaan virisi pian ja viestittelystä tuli aktiivista. Marika sanoo, että Pauli lähetteli hänelle koko ajan viestejä, ja Pauli jatkaa nauraen, että sinä vastasit niihin aina.

He jatkoivat viestittelyä liki kaksi kuukautta ennen kuin lähtivät yhteiselle autoajelulle.

– Tapaaminen oli jännä. Pauli oli viesteissä rento ja nähdessämme vähän jännittynyt. Silti keskustelu oli luontevaa ja juttu luisti samalla tavalla kuin viesteissäkin, Marika kertoo.

Pauli jatkaa, että heidän elämäntilanteissaan oli alusta alkaen paljon samaa. Kummallakin on poika tärkeässä roolissa elämässä, ja muutenkin elämänarvot kohtasivat jo viesteissä.

Pauli ehdotti jo samana vuonna yhteen muuttoa, joka tuntui Marikasta hieman vieraalta ajatukselta.

– Olin monta vuotta poikani kanssa kahdestaan ja ajattelin, etten muuta enää kenenkään kanssa yhteen. Olimme kuitenkin koko ajan toistemme luona ja pojat olivat tutustuneet hyvin toisiinsa. Sitten muutin poikani kanssa Paulin luokse, ja viime helmikuussa ostimme talon Vesangasta, Marika Kalho-Naukkarinen kertoo.

Kosinta ei mennyt suunnitelmallisuutta arvostavan Pauli Naukkarisen ajatusten mukaan vuonna 2015. Hän oli ajatellut kosia ilta-auringossa Laajavuoren laella, mutta pariskunnalle oli tullut samana iltana riita ja kosinta tapahtuikin keskellä sitä tilannetta. Pauli kertookin nauraen, että riita loppui siihen.

Häät odotuttivat viime vuoden lokakuuhun saakka, ja Marika sanoikin välillä sulhaselleen, ettei aio olla koko elämäänsä kihloissa.

– Aistin heti suhteemme alussa, että Marika haluaa kunnon häät. Halusin järjestää hänelle sotilashäät, joka on ainutlaatuinen tilaisuus. Säästin rahaa häitä varten ja esittelin säästösuunnitelman Marikalle. Sen avulla saimmekin sellaiset häät kuin halusimme, Pauli kertoo.

Hän on ammattisotilaana Keski-Suomessa, ja viime vuoden keväänä hän sai yövuoroon viestin Marikalta. Hän kertoi ilmoittaneensa heidät hetken mielijohteesta Unelmahäät-ohjelmaan.

– Kysyin Marikalta, että mainitsitko sotilashäät, ja kun hän vastasi kyllä, sanoin hänelle, että huomenna soi puhelin. Kun heräsin yövuorosta, Marika kertoi, että soitto oli tullut. Vaikka olen ohjelmassa omana itsenäni, piti miettiä yksityiskohtia ammattini vuoksi tarkkaan.

Toinen häihin vaikuttanut asia oli korona. Häihin kutsuttiin noin 70 vierasta ja vajaa parikymmentä jäi pois koronan vuoksi. Häät ehdittiin pitää juuri oikealla hetkellä, sillä viikko häiden jälkeen tuli kovemmat rajoitukset, ja vieraita olisi saanut olla vain kymmenen.

Kuvausryhmä oli mukana Naukkaristen arjessa mukana noin viikon verran.

– Kaksi päivää vähän jännitin kuvausryhmää ja sitten kameran unohti. Elimme täysin omaa elämäämme ja haastatteluosuudet tehtiin erikseen, Pauli Naukkarinen kertoo.

Hääpäivä meni Marika Kalho-Naukkarisen mukaan hyvin, ja monet vieraat sanoivat, etteivät he edes huomanneet kuvausryhmän läsnäoloa.

– Lopputulos jännitti heitä molempia, mutta jakso oli meidän näköinen. Saimme todella hyvän häävideon, jota kehtaa näyttää lapsille ja lastenlapsille. Välillä mietimme, että miten ohjelma leikataan, sillä meistäkin olisi voinut tehdä ohjelmassa ihan hassuja. Paulin sotilasmaista suunnitelmallisuutta korostettiin pilke silmäkulmassa, Marika Kalho-Naukkarinen sanoo.

Ohjelma esitettiin Discovery+-palvelussa keväällä ja syksyllä se esitetään TV 5:lla.