Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Plus-kokoisenakin voi pukeutua näyttävästi

Jyväskylässä on parhaillaan menossa missikilpailu, jossa kuka tahansa voi antaa äänensä. Kaupungissa järjestetään toista kertaa Miss Plus-koot Jyväskylä -kilpailu, joka on plussakokoisten naisten missikilpailu. Sen järjestää jyväskyläläinen Hanna-Marja Määttä, joka osallistui muutama vuosi sitten Miss Plus Size -kisaan.

Tuomaristo valitsi yli sadasta hakijasta 20 semifinalistia ja sen jälkeen kymmenen finalistia.

Miss Plus-koot Jyväskylä -kisassa valitaan yleisön suosikki parhaillaan meneillään olevassa yleisöäänestyksessä. Tuomaristo valitsee Jyväskylän Forumissa 3.7. pidettävässä finaalissa voittajan ja perintöprinsessat.

Yksi finalisteista on jyväskyläläinen, Korpilahdella asuva hammashoitaja Jenna Leinonen.

– Kilpailussa plus-koko määriteltiin siten, että kilpailija on vähintään 42-kokoinen. Itse sanoisin plus-koosta, että sellainen nainen on kurvikkaampi ja muodokkaampi. Meitä osallistujia on finaalissa tosi kattava joukko eri puolilta Suomea. Nuorin on 20-vuotias ja vanhin 40, Leinonen sanoo.

Hän jatkaa, että tällainen kilpailu on tärkeä monessakin mielessä.

– Kilpailu tuo esiin, että sinulla on plus-kokoisenakin mahdollisuus olla näyttävä, ja se tekee itsetunnolle ihmeitä. Minusta on ihana, että on järjestetty tällainen kisa.

Leinosen mukaan isoja vaatekokoja käyttävän on välillä vaikeaa löytää sopivia vaatteita.

– Koronan aikana tilasin jonkin verran vaatteita netin kautta. Vaatteet olivat esittelykuvissa pienten ihmisten päällä. Kuvista on vaikea hahmottaa omaa kokoa ja ajatella mittasuhteita. Siinä on parannettavaa, että vaatteet olisivat kuvissa niin sanottujen normaalikokoisten ihmisen päällä. Sekin on hassua, että jos ostaa hieman lyhyemmän paidan, siitä tulee pitkällä ihmisellä helposti napapaita. Itse en halua sellaisia käyttää, Jenna sanoo nauraen.

Hän kertoo löytävänsä omassa 46-koossaan melko hyvin vaatteita esimerkiksi isoista marketeista. Pienemmissä kaupoissa on hänen mielestään vähän valikoimaa 48-koosta eteenpäin.

– Toisaalta joskus saattaa tehdä alennusmyynneistä löytöjä, kun 40–42-numeroiset vaatteet on myyty nopeasti ja isot koot ovat jääneet rekkiin.

Määtällä on Suomen ainoa pluskokoisten mallitoimisto ja kilpailun voittaja pääsee mallitoimiston listoille. Lisäksi hän saa kasvonsa korumallistolle.