Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torikäynti alkaa puhelimella – uusi sovellus tuo myyjät ja asiakkaat yhteen

Jyväskylän kaupunki ja Memorandum Unlimited Oy kehittävät yhdessä Tori-sovellusta Android-puhelimille. Sovellus on osa Memorandumin Memora-alustaa. Tori-sovellus on kehitetty tuomaan torimyyjät ja asiakkaat yhteen.

– Sovelluksen avulla torikokemus alkaa jo kotisohvalta. Torilla kävijä pystyy katsomaan, ketä torilla on tänään myymässä, ja mitä tuotteita on tarjolla. Myyjä puolestaan pystyy vaikkapa ilmoittamaan päivän hinnat ja kertomaan uusista tuotteista, kertoo keskustan kehittämishankkeen projektipäällikkö Pirkko Flinkman.

Memorandum esitteli sovelluksen viime syksynä järjestetyssä Tori hackathon -tapahtumassa, jossa etsittiin ideoita toripalvelujen kehittämiseksi.

– Tällä hetkellä torimyyjillä ei ole yhteistä markkinointikanavaa. Tilaa tällaiselle sovellukselle siis on. Kun Memorandum esitteli sovelluksen hackathonissa, torikauppiaiden puheenjohtajan ensireaktio oli, että koska tämä saadaan käyttöön, Flinkman naurahtaa.

Lähivuosina Jyväskylän kauppatori siirtyy nykyiseltä paikaltaan Asema-aukiolle. Siirto vaikuttaa Flinkmanin mukaan myös Tori-sovelluksen kehittämisen taustalla.

– Aukion rakentamista odotellessa teemme taustalla tällaisia kokeiluita. Näin saamme toritoimintaa uudistettua siihen mennessä, kun uusi tori aukeaa.

Ilmainen Tori-sovellus löytyy Google Play -kaupasta lataamalla Memora-sovellus ja hakemalla sieltä ”Jyväskylän kauppatori”. Testiversio on jo ladattavissa, ja täysi versio on Flinkmanin mukaan tarjolla juhannusviikolla.