Loppukiri yllätti Tinan Tiktokissa – Tiina Nyyssönen purki koronasulkujen aikaisia tuntojaan lauluksi

Jyväskyläläinen laulaja-lauluntekijä Tiina Nyyssönen, 23, kyllästyi istumaan yksin neljän seinän sisällä, otti yöjunan perheensä luo Kemijärvelle, kuvasi siellä korona-ajan yksinäisyydestä kirjoittamansa laulunpätkän ja laittoi sen Tiktokiin. Lopputulos yllätti.

– Puhelimeen alkoi sataa ilmoituksia, ja vuorokauden aikana videota oli katsottu jo 80 000 kertaa, Nyyssönen kertoo, edelleen ihmeissään. Viime viikolla videolla oli jo 117 000 näyttökertaa.

Laulussaan Nyyssönen purkaa nuoren aikuisen tuntoja korona-aikana: sitä, kun päivät ovat toistensa klooneja, elämää eletään ruutujen läpi ja harmaus pinttyy kiinni.

– Kertosäkeen julkaistessani ajattelin, että ehkä tähän voi joku samaistua. Ihan tällaista en kuitenkaan odottanut, Nyyssönen hymähtää.

Seuraajat alkoivat toivoa kokonaista biisiä, ja viime perjantaina julkaistiinkin Nyyssösen, artistinimeltään Tinan, Loppukiri-single.

– Kun kertosäe nousi viraaliksi, soittelin vanhalle tutulleni Terho Järventaustalle, että mitäs nyt pitäisi tehdä. Hän työskentelee Mantik Music Groupissa ja yhytti minut tanskalaisen tuottajan Jesper Holmin kanssa. Teimme yhteistyössä hänen ja lauluntekijä Vilma Kivimäen kanssa kappaleen valmiiksi, Nyyssönen kertoo.

Ihan tällaista en kuitenkaan odottanut.

Tiina Nyyssönen

Musiikkikasvattajaksi Jyväskylän yliopistossa opiskeleva Nyyssönen on tuttu myös vuoden 2017 The Voice of Finland -finaalista.

Opintojensa ohella hän tekee omaa musiikkiaan ja julkaisi viime vuonna ensimmäisen singlensä Pisarat.

– Olen tehnyt 15-vuotiaasta saakka musiikkia, mutta Voice herätti halun ihan tosissaan kokeilla, mihin asti siivet voivat kantaa tällä alalla.

Voicen jälkeen Nyyssönen muutti Helsinkiin ja opiskeli kaksi vuotta Pop & Jazz Konservatoriossa.

– Keskityin pelkästään musan tekemiseen ja oman äänen löytämiseen.

Nyt hän on kasannut ympärilleen bändillisen jyväskyläläisiä ammattimuusikoita, ja tarkoitus on viedä Tinan musiikkia somen lisäksi myös livekeikoille.

– Ensimmäinen keikka on Kemijärvellä. Syksyllä keikkailemme toivon mukaan myös Jyväskylässä.