Lutakon sataman kärkiosa suljetaan työmaa-alueeksi ensi viikolla

Lutakon sataman rakennushankkeet satamankärjessä käynnistyvät parhaillaan. Osuuskauppa Keskimaa rakennuttaa alueelle saunaravintolan, Jyväskylän kaupunki yleisiä alueita ja Alva Yhtiöt Oy vesi- ja kaukolämpöverkostoa.

Sataman kärkiosa suljetaan turvallisuussyistä väliaikaisesti työmaan ulkopuoliselta liikenteeltä maanantaista 7.6. alkaen. Alue on suljettu ainakin loppuvuoteen asti. Sulku koskee ainoastaan satamankärjen aluetta, ei koko Lutakon satamaa.

Jyväsjärven rantaa seuraileva jalankulku- ja pyöräväylä suljetaan työmaa-alueen kohdalta. Opastettu ja esteetön kiertoreitti kulkee Schaumanin puistotien ja Lutakonpuiston kautta. Kerrostalojen suunnasta katsottuna Kuokkalan sillan vieressä olevat portaat säilyvät käytössä, mutta eivät ole esteettömät.

Yleinen pysäköinti työmaa-alueella ei ole käytössä työmaan aikana. Lutakonaukion puoleinen pysäköintialue on normaaliin tapaan käytettävissä.

Sataman kärjen laiturirakenteet ovat käytössä koko työmaan ajan ja aluksille on pääsy työmaasta huolimatta. Veneiden veteenlaskuluiska poistuu käytöstä tämän veneilykauden ajaksi.

Alueen sulkeminen on välttämätön toimenpide kaikkien turvallisuuden takaamiseksi. Jyväskylän kaupunki toivoo jokaisen kunnioittavan kulkurajoitusta oman turvallisuutensa sekä työmaan turvallisuuden vuoksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut