Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lutakon Lipan ohjelmassa kymmenen keikkailtaa – lavalla muun muassa Jarkko Martikainen, Litku Klemetti, Mokoma ja Gasellit

Viimevuotiseen tapaan Tanssisali Lutakon pihalla järjestetään 9.–13.6. ja 16.–20.6. Lutakon Lippa -keikkasarja.

Lutakon lastauslaiturin lipan alle ja viereen sijoittuvan tapahtuma-alueen kesätarjonnan avaa keskiviikkona 9. kesäkuuta suosittu duo Ida Paul & Kalle Lindroth. Kymmenen keikkaillan mittaisen Lippa-rupeaman puolestaan päättää Jarkko Martikainen soolokeikallaan sunnuntaina 20. kesäkuuta.

Lauantaina 12.6. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelaa kaikkien aikojen ensimmäisen ottelunsa arvokisojen lopputurnauksessa. Tämä asia on huomioitu Lutakon Lipan ohjelmassa: peli näytetään isolta skriiniltä, ja pelin jälkeen esiintyy Uskon Huuhkajiin -hitistään tunnettu Rock Siltanen yhtyeineen.

Torstaina 10.6. teemana on suomidisko, kun DJ Arttu Seppäsen luotsaama, Ylä-Ruth -ravintolan kerta toisensa jälkeen täyttänyt Jytää ja iskelmää -klubi vierailee Lutakon Lipalla.

Klubin erikoisvieras on täysimittaisen keikan täydellä yhtyeellä soittava Litku Klemetti, jonka keväällä julkaistu Kukkia muovipussissa -albumi osuu täydellisesti Jytää ja iskelmää -henkeen. Tanssikielto ei ole voimassa terasseilla, joten jalkoja saa halutessaan liikuttaa musiikin tahdissa.

Metallimusiikin ystäviäkään ei ole unohdettu. Perjantaina 11.6. Lipalla nähdään Lost Society ja seuraavalla viikolla Mokoma, suuren kysynnän vuoksi peräti kahtena iltana (17.–18.6.). Kitara soi myös keskiviikkona 16.6., jolloin Erja Lyytinen tarjoilee kesäillassa maailmanluokan bluesia.

Kuntavaalien äänestyspäivän (su 13.6.) alkuillan tahdin määrää Martti Servo & Napander, ja lauantaina 19.6. Lipan tunnelman pilviin nostattaa supersuosittu rap-yhtye Gasellit. Yhtye pääsee vihdoin esittämään talvella julkaistun Zen-levyn materiaalia (sekä toki myös vanhoja hittejään) elävän yleisön eteen.

Terassille on 18 vuoden ikäraja, mutta osalle keikoista on järjestetty lavan sivuun alue myös alaikäisille musiikinystäville. Lutakon Lipan keikat toteutetaan rajoitetulla kapasiteetilla voimassaolevat turvaväli- ja hygieniamääräykset huomioiden.

Viimevuotiseen tapaan Lutakon legendaariset takahuonetilat ovat jälleen osa Lutakon Lipan ravintola-aluetta, ja tiloihin on kaikilla ravintolan asiakkailla vapaa pääsy.

Tällä kertaa backstagella nähdään myös muuta kuin muusikoiden seiniin piirtämää taidetta, sillä Minna Karhusen ja Milja Linnan Lutakon takana -valokuvanäyttely on esillä tiloissa. Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulta.