Isän karaokelaitteista se alkoi – Kiia Pitkänen eli Sarlot aikoo keskittyä nyt täysillä musiikkiin

Jyväskyläläinen Kiia Pitkänen, 21, tunnetaan kaupungissa parhaiten Miss Jyväskylänä 2017, mutta nykyään hän on myös omaa musiikkia julkaiseva laulaja. Pitkänen julkaisi maalis- ja huhtikuussa ensimmäiset sinkkunsa Vain tyhmät rakastuu ja Painovoimaa artistinimellä Sarlot. Ja lisää on tulossa.

– Useimmiten biisi-ideat ovat lähtöisin minulta ja näkökulmastani nuorena naisena. Katsomme niitä tiimin kanssa yhdessä eteenpäin, ja menemme aina sen mukaan, että biisi soveltuu juuri minulle, Pitkänen kertoo.

Tiiminään Pitkäsellä on tuottajat Visa-Pekka Mertanen ja Matias Taivainen sekä biisinkirjoittaja Rasmus Mäntymaa, ja äänitykset on tehty Töölössä Oscar Music Productionin studiossa.

Viime vuonna Kiia Pitkänen kruunattiin myös Rauman Pitsimissiksi. Nyt tulevaisuuden missihaaveet ovat kuitenkin jäämässä taka-alalle, sillä hän haluaa keskittyä täysillä musiikkiin.

– Musiikin tekeminen on aina ollut mun suurin unelma, ja nyt mahdollisuus on ihan tässä käsillä. Musiikki on minulle ykkösprioriteetti, Pitkänen toteaa.

Kiia Pitkäsen musiikkiharrastus sai alkunsa jo pikkulapsena isän hankkimien karaokelaitteiden innoittamana. Hän kailotti vanhoja iskelmiä Katri Helenan musiikista Paula Koivuniemeen, ja iskelmätyyli onkin kuultavissa myös Sarlotin musiikissa.

– Iskelmän lisäksi meillä on käytössä paljon modernin popin keinoja. Lisäksi inspiraationlähteenä on monia erilaisia tyylisuuntia, mutta teemme kuitenkin suomalaisille hyvin helposti lähestyttävää poppia, Pitkänen kuvailee.

Pitkänen on aiemmin toiminut muun muassa ­karaoke-emäntänä. Hän ehti myös osallistua The Voice Kidsiin, Idolsiin sekä The Voice of Finlandiin.

Kilpailutaival ei kuitenkaan edennyt televisiokameroiden eteen saakka, joten Pitkänen päätti hylätä kykykilpailut ja alkaa kirjoittaa biisinsanoja pöytälaatikkoon.

Nyt nuorella naisella on suuret suunnitelmat ja tähtäimessään ammattimuusikon ura.

– Toivon, että biisini jäisivät elämään suomalaiseen musiikkikulttuuriin. Ja että pääsisin esiintymään isoihin musiikkikonsertteihin muiden isojen artistien kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut