Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden eläinlääkäri -palkinto Suvi ja Teppo Heinolalle

Suomen Eläinlääkäriliitto palkitsi Jyväskylässä työskentelevät eläinlääkärit Suvi ja Teppo Heinolan Vuoden eläinlääkäreinä 2021 tänään tiistaina. Heinolat omistavat AlmaVet-eläinklinikan Jyväskylän Vasarakadulla.

– Ihan täysi yllätys! Olen todella kiitollinen, että kollegat antavat tällä tavalla tunnustusta meidän työstämme, Suvi Heinola iloitsee.

Heinolat ovat tunnettuja paitsi käytännön eläinlääkärityöstään, myös somevaikuttajina: Eläinlääkärit Suvi ja Teppo Heinola -sivulla Facebookissa on jo yli 26 000 seuraajaa.

Eläinlääkäriliitto kiitteleekin vuoden eläinlääkäreitä muun muassa siitä, että he ovat valistaneet suurta yleisöä eläinten hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Teppo Heinola kertoo lähinnä purkavansa omia ajatuksiaan somepäivityksiin, ja Suvi Heinolan tehtävänä on tarkistaa ne.

– Pyrin aina löytämään mahdollisimman positiivisen näkökannan, sillä sosiaalinen media on muutenkin täynnä ikäviä juttuja. Toki päivityksissäni on mukana myös joitakin ikäviä tarinoita, Teppo Heinola kuvailee.

– Eläinlääkärillä pitää olla myös kanttia ottaa kantaa tiettyihin asioihin, olivat ne sitten rodunjalostuksen ongelmia tai eläinsuojelullisia juttuja. Meillä molemmilla on vahvasti se ajatus, että eläinlääkäri on aina eläimen puolella.

Heinolan tapaa kirjoittaa on kiitelty muun muassa ymmärrettävyydestä. Heinoloiden mukaan ymmärrettävyys ja selkeys ovat erittäin oleellisia asioita myös käytännön työssä.

– On tärkeää, että asiakas tulee kuulluksi ja ymmärtää eläinlääkärin viestin. Ettei ole vaan jotakin latinajargonia ja ammattisanastoa, Suvi Heinola toteaa.

Teppo Heinola paljastaa, että myös kustantamot ovat lähestyneet häntä kirjan toivossa. Kirjan tekoon eläinlääkäri ei kuitenkaan ryhdy, mutta aikoo sen sijaan perustaa blogin.

– Monet ihmiset etsivät tietoa kirjoituksistani, ja blogi voisi olla tähän tarkoitukseen parempi alusta kuin Facebook.

Eläinlääkäriliitto antaa Suvi ja Teppo Heinolalle tunnustusta myös siitä, että he jakavat osaamistaan kollegoille sekä tekevät paljon työtä eläinten hyvinvoinnin eteen: Heinolat ovat muun muassa olleet perustamassa AlmaHelp-järjestöä, jonka kautta on toteutettu eläinten sterilointikampanjoita Romaniassa. Lisäksi he ovat perustaneet voittoa tavoittelemattoman koirien veripankin ja kehittäneet yhteistyökumppaniensa kanssa koirien Eisepure-ensiapukurssin.

Oman yrityksen, AlmaVetin pariskunta perusti vuonna 2016. Klinikalla puhaltavat nyt uudet tuulet, kun yrittäjät avasivat sen yhteyteen erillisen kissaklinikan. Ensimmäiset kissaklinikan asiakkaat otettiin vastaan viime viikolla, ja toimintaa on tarkoitus käynnistellä kaikessa rauhassa.

– Meillä työskentelee kollega Julia Haukilintu, joka on keskittynyt kissoihin. Olemme Suvin kanssa syventyneet todella paljon koirien ongelmiin ja halusimme nostaa myös kissapalvelun samalle tasolle, Teppo Heinola sanoo.

– Omalla uralla olemme havainneet, että omiin mielenkiinnon kohteisiin keskittyminen on paras tapa viedä osaamista eteenpäin. Kissaklinikan myötä haluamme antaa myös nuoremmalle kollegalle tähän mahdollisuuden.