Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rautpohjan alikulkutyömaan kohdalle tulee muutoksia jalankulkuun ja pyöräilyyn maanantaina 10.5.

Jyväskylässä Rautpohjankadun ja Keskussairaalantien risteykseen rakennetaan jalankulkijoille ja pyöräilijöille alikulkukäytävää. Työt alikulun kohdalla ovat edenneet tukimuurien taustojen täyttövaiheeseen. Tästä johtuen maanantaista 10.5. alkaen Rautpohjankadun ja Keskussairaalantien välinen jalankulun ja pyöräilyn reitti muuttuu.

Keskussairaalantien ja Rautpohjankadun välinen jalankulku- ja pyöräilyliikenne ohjataan jälleen Köyhälammen kautta. Monitoimitalon läheisyydessä olevan pysäköintialueen kohdalla työnaikainen kulkureitti sijaitsee metsän ja katukoripallokentän reunaa seuraillen.

– Tämä liikennejärjestely pidentää hiukan niiden kulkijoiden matkaa, jotka kulkevat Rautpohjankadulta tai isolta pysäköintialueelta keskussairaalan suuntaan, rakennuttajainsinööri Erja Mutanen sanoo.

Keskussairaalantiellä muut jalankulun ja pyöräilyn järjestelyt säilyvät ennallaan.

Nyt tehtävät liikennejärjestelyt ovat voimassa heinäkuuhun siihen asti, kunnes alikulku saadaan käyttöön. Työt ovat edenneet aikataulussa.

Rautpohjankadun muutostyöt on aloitettu ja työt etenevät suunnitellusti. Rautpohjankadulla sijaitseva Valimo 11 -pysäkki on edelleen poissa käytöstä.

Hankkeen yhteydessä Alva Yhtiöt Oy tekee sähkökaapelointeja Keskussairaalantien varressa.

Pääurakoitsija on Savon Kuljetus Oy.