Lutakon jättimäinen yhteisterassi etenee

Jyväskylän Lutakon satamaan kohoaa viime kesän tavoin jättimäinen kesäterassi, ja Jyväskylän kaupunki järjesti keskustan ravintolayrityksille 14.4.–28.4. haun yhteisterassin toimijoiksi. Hakemuksen jättivät Sohwi, Taikuri, Salaattibaari Tuore, Wanha Freda, Sataman Onni, SataMatsi (Matsi Bar) ja Pannukakkutalo. Näistä vähintään kuusi on toimijoina 1200 asiakaspaikan terassikokonaisuudessa.

Ravintolatoimijat pitivät ensimmäisen ohjauspalaverin rakennusvalvonnan kanssa maanantaina, ja Business Jyväskylän projektipäällikkö Pirkko Flinkman toivoo, että terassit voitaisiin avata jo kesäkuun alussa.

– Kaupunki haluaa sujuvoittaa lupien käsittelyä niin, että ne saataisiin mahdollisimman ripeästi. Olemme todella tyytyväisiä monipuoliseen ja kivaan tuote- ja palvelutarjontaan, mitä Lutakkoon on tulossa. Yrittäjät saavat myös mahdollisuuden kehittää uudenlaisia palvelukonsepteja ja ideoida yhteistyötä pidemmällekin, Flinkman sanoo.

Tänä vuonna kesäterassin tarjontaan tulee erilaista ruoka- ja juomavalikoimaa sekä päivä- että iltakävijöille. Terassialueen ulkopuolelle on lisäksi tulossa pop up -myyntipaikkoja, joilla voi olla viikoittain vaihtuvat toimijat. Paikkojen ­varaukset tehdään Palvelupiste Hannikaisen kautta.

– Ne tulevat sataman nurmialueen reunaan, joten niistä on helppo hakea vaikkapa pientä purtavaa. Esimerkiksi Kirkkopuiston reunalla on ollut pari vastaavaa paikkaa, ja niille on ollut kova kysyntä, Flinkman sanoo.

Terassialue väistää Lutakonaukion suurtapahtumia, mikäli ne toteutuvat, ja se ei ole avoinna Kansainvälisten Suurmarkkinoiden 17.–20.6. ja Suomipop Festivaalin 15.–17.7. aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut