Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskyläläinen Mari Huhtala on kahtena edellisenä kesänä toiminut Jyväskylän Kesä -tapahtumassa vapaaehtoisena työntekijänä. Kesän vapaaehtoisten joukkoon Huhtala mielii tulevanakin kesänä. Hakemuslomakkeen hän kävi täyttämässä verkossa Jyväskylän Kesän kotisivuilla pian haun avauduttua.

Huhtalan työtehtäviin on aiempina kesinä kuulunut pääsylippujen ja tuotteiden myyntiä sekä asiakaspalvelua infopisteissä. Vapaaehtoistyö Jyväskylän Kesän organisaatiossa on Huhtalan mukaan ollut antoisaa ja avartavaakin.

– Hienoin juttu on ollut päästä siihen yhteisöön. Jyväskylän Kesä on jo ehkä jopa instituutio. Vapaaehtoisuuden myötä olen päässyt näkemään Kesää sisältäpäin. Tapahtuman järjestäjistä ja ihmisistä, joista ydintiimi on viime vuosina koostunut, välittyy yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen henki. Kaikki ovat innostuneita ja motivoituneita. Kaikki haluavat tehdä Kesästä hyvän tapahtuman ja antaa hyvää asiakaspalvelua.

– Itse olen tutkija ja psykologi, enkä ole aiemmin tehnyt tällaista myynnillistä asiakastyötä. Siksikin vapaaehtoistyö Jyväskylän Kesässä on ollut avartava kokemus. Antoisinta on kuitenkin ollut yhteisöllisyys ja tapahtuman sisältäpäin näkeminen. Ehkä se selittää sen, miksi tapahtumaan tulee ihmisiä vapaaehtoisiksi vuosi toisensa perään. Onhan se kokemus vähän sellainen, että kun kerran käyt, et osaa olla ilmankaan, kuvailee Huhtala.

Myyntitöiden lisäksi Jyväskylän Kesä pestaa vapaaehtoisia muun muassa roudaus-, somistus-, viestintä-, info- ja siivoustehtäviin. Koronaa edeltäneinä kesinä vapaaehtoisia on tarvittu vuosittain jopa noin 80.

Koronarajoitusten takia työtehtäviä on kuitenkin tulevana kesänä tarjolla aiempaa vähemmän. Tänä vuonna 7.–13.7. järjestettävään tapahtumaan tarvitaan viimevuotiseen tapaan apuvoimiksi noin 25–30 täysi-ikäistä vapaaehtoista. Hakulomake ja kuvaus työtehtävistä ovat festivaalin verkkosivuilla.

Kun kerran käyt, et osaa olla ilmankaan.

Mari Huhtala

Mari Huhtala kannustaa ihmisiä lähtemään rohkeasti mukaan vapaaehtoistoimintaan. Tapahtumissa on tarjolla monenlaisia työtehtäviä, joten myös tarvetta on monenlaiselle osaamiselle.

– Ylipäätään vapaaehtoistyöhön ottautuminen voi antaa tosi paljon. Ja se että pääsee sinne kulissien taakse, se on inspiroivaa.