Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puistokadulta kaadetaan lehmuksia – liikkumiseen poikkeuksia

Jyväskylän Puistokadulla kaadetaan lehmuksia ensi viikolla. Lehmukset kaadetaan nosturia apuna käyttäen pääosin jalankulku- ja pyörätieltä. Työ aloitetaan maanantaina 26.4. väliltä Arenaukio–Yliopistonkatu.

Lehmusten poistaminen aiheuttaa viikon aikana monelle lyhytkestoista haittaa. Kiinteistöille kulkua joudutaan hetkellisesti rajoittamaan puunkaadon vaara-alueella. Työalueen kohdalla Puistokadun jalankulku ja pyöräily ohjataan kadun toiselle puolelle. Autoliikennettä pysäytetään vaara-alueen kohdalla.

Lisäksi kadunvarsipysäköintiin tulee lyhytaikaisia rajoituksia. Pyörätelineet Arenaukion ja Yliopistonkadun väliltä siirretään pois katuremontin ajaksi.

Kadun varrelta poistetaan katusuunnitelmassa huonon kunnon vuoksi riskeiksi määritellyt lehmukset. Osa kadun nykyisistä puista säilytetään ja kadun varteen istutetaan uusia puita.

Poistettavia lehmuksia on koko Puistokadun varrella, joten vaarallisen alueen sijainti ja haitan kesto vaihtelevat. Osa lehmuksista on isokokoisia, mutta joukossa on myös nopeammin kaadettavia puita.

– Haitan tarkka ajoittuminen tietylle kohtaa Puistokatua on vaikea arvioida etukäteen. Tämä on luonnollisesti haasteellinen tilanne erityisesti asukkaiden ja yrittäjien kannalta, toteaa rakennuttajainsinööri Erja Mutanen.

Puistokadun jälkeen puita kaadetaan myös saneerattavan Puistotorin puiston puolella.

Lehmusten poisto on osa Puistokadun ilmeen uudistusta. Uusia lehmuksia istutetaan enemmän, kuin niitä nyt poistetaan. Säilytettävien puiden elinolosuhteita parannetaan juuristoalueita elvyttämällä.

Kadun rakennustyöt käynnistyvät touko–kesäkuussa.