Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Paremmat näkymät kuin pitkään aikaan” – Jämsän yrittäjillä on hyvä vire, vaikka kaupungissa kuohuu

Kulunut vuosi on ollut Jämsässä vaikea.

Kaupungista on kuulunut tämän tästä huonoja uutisia: Koko maailmaa kiusaavan koronan lisäksi Kaipolasta sammui paperikone, Himoksen kylpylähaaveet siirtyivät jälleen, maaliskuussa tuore kaupunginjohtaja jäi uupumuksen vuoksi virkavapaalle ja heti perään alettiin selvittää päätöksentekoelimiin pesiytynyttä epäasiallista käyttäytymistä.

Viime viikolla Jämsän kaupunginvaltuusto päätti asettaa tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kaupunginhallituksen erottamista.

Samaan aikaan Jämsän yrittäjäkentässä ollaan kuitenkin positiivisella mielellä. Miten tämä on mahdollista, Jämsän Yrittäjien puheenjohtaja Pasi Pohjoismäki?

– Meillä on nyt todella hyvät sillat kaupungin suuntaan ja olemme päässeet rakentamaan hyvän yhteistyön perusteita. Tulevaisuuden näkymät ovat paremmat kuin pitkään aikaan.

Pohjoismäki kiittelee kaupunginjohtaja Hanna Helastetta yrittäjien kuuntelemisesta.

Kaupungin ja yrittäjien on tehtävä tiivistä yhteistyötä, jotta yhtään tasatyöntöä ei menetetä.

Pasi Pohjoismäki

– Näin pienessä kaupungissa täytyy suunnitelmissa ottaa koko ketju aina huomioon. Kaupungin ja yrittäjien on tehtävä tiivistä yhteistyötä, jotta yhtään tasatyöntöä ei menetetä, hän sanoo.

Kaipolan paperitehtaan lopetus oli Jämsälle kova isku, mutta sen vaikutukset ovat Pohjoismäen mukaan jäämässä pelättyä pienemmiksi.

– Aika moni tehtaalta jäänyt on onneksi saanut jo uutta työtä. Jotain huhuja on kuultu jopa biotoimialasta, mikä voisi tuoda jopa aikaisempaa enemmän työpaikkoja Kaipolaan, Pohjoismäki kertoo.

Korona kurittaa kovimmin kahvila-, ravintola- ja matkailutoimijoita, mutta tänä keväänä Himoksella on riittänyt matkailijoita hyvin.

– Joulumyynti taas oli koronan ansiosta monella yrityksellä jopa parempi kuin ennen, kun ei haluttu lähteä kauemmaksi ostoksille. Samalla huomattiin, että lahjat sai ihan hyvin omalta paikkakunnalta. Ihmisillä on myös enemmän rahaa käytettävissä, kun ei olla matkusteltu, Pohjoismäki kertoo.

Pohjoismäen mukaan Jämsällä on tyypillinen pikkukaupungin ongelma: jäädään helposti kiinni puutteisiin ja unohdetaan ne asiat, jotka ovat kunnossa. Hän kehuu esimerkiksi Jämsän komeaa keskustaa, joka luo puitteet vetovoimaiselle kaupungille.

Mutta aina löytyy toki myös parannettavaa. Tällä hetkellä Pohjoismäkeä kismittää kaupungin luottamushenkilöiden käytös, joka vesitti hänen mielestään kaupungin onnistuneen brändiuudistuksen.

– Samalla, kun yritetään luoda kuvaa yrittäjäystävällisestä kaupungista ja saadaan aikaan hieno brändiuudistus, kaupungin omat päättäjät likaavat sen. Herää kysymys, muistavatkohan kaikki päättäjät, mikä heidän tehtävänsä on.

Pohjoismäki toivookin vaihtuvuutta kaupungin päättäjiin.

– Onneksi nyt voi vaikuttaa, kun kuntavaalit ovat ihan kohta.