Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylämummo rakastaa yläkaupungin kulttuuritarjontaa

Jyväskylän keskustan katukuvaan ilmestyi tänä vuonna Ylämummo, joka voitti vihdoin ujoutensa, ja lähti ihmisten ilmoille.

– Olen yläkaupungin ystävä, joka on asunut siellä jo kauan. Olen syntynyt noin vuonna 1850. Yläkaupunki on minulle tärkeä ja liikuskelen siellä mielelläni. Arvostan yläkaupungin kulttuuria ja kaupankäyntiä sekä kaikenlaista urbaania elämää, Ylämummo sanoo.

Minna Canthin päivänä hän oli kukittamassa Minnan patsasta Kirkkopuistossa. Siellä monet kaupunkilaiset innostuivat keskustelemaan Ylämummon kanssa ensin hieman mietittyään, että kukahan mummo on.

– Olen käynyt myös laskemassa pulkalla mäkeä Lounaispuistossa ja kierrellyt vähän kaupoissa. Kuljin kaduilla potkukelkalla, kun oli tarpeeksi lunta. Se harmittaa, kun koronan vuoksi ei ole paljon tapahtumia missä voisi käydä. Hyödynnän kuitenkin vähäisetkin tapahtumat ja menen ihmisten joukkoon.

Ylämummo kutsuu yläkaupunkia vähän boheemiksi kaupunginosaksi, jonka hän kokee omakseen.

– Täällä on niin paljon kaikkea kulttuuria ja ihania kivijalkamyymälöitä. Mummo saa yläkaupungilta kaiken mitä mummuihminen tarvitsee, ja niin saa vähän nuorempikin. Yläkaupungissa on ihan oma tunnelma muuhun Jyväskylään verrattuna. Yläkaupunki on niin sanotusti Jyväskylän Kallio.

Ylämummo harrastaa muun muassa käsitöitä ja tekee kaikkea mahdollista, mikä on hänen mielestään hauskaa ja mukavaa.

– Tykkään esimerkiksi taidenäyttelyistä ja hyvästä ruuasta. En kokkaa enää itse paljon, vaan käytän yläkaupungin palveluita. Kevät ja vappu ovat ihanaa aikaa. Ajattelin mennä piknikille vappuna puistoon, jos saa mennä. Muita tarkempia vappusuunnitelmia minulla ei vielä ole. Yläkaupungin Yöhön osallistun sillä tavalla kuin siihen voi osallistua.

Jos koronarajoitukset helpottuvat Ylämummo menee mielellään vaikkapa Lounaispuiston yhteislaulutilaisuuksiin. Myös Jyväskylän Kesän tilaisuudet kiinnostavat häntä.

Ylämummo sanoo saaneensa hyvän vastaanoton siellä missä liikkuukin.

– Saan monille hymyn huulille ja se on mummun tarkoituskin. Ainakin tähän asti se on onnistunut. Aluksi ihmiset vähän katsovat, että mikä hän on, Ylämummo kertoo.

Hän ei karsasta nykyaikaa, vaan hänellä on Facebookissa sivu nimellä Jyväskylän Ylämummo. Sivua hän päivittää aina, kun on käynyt jossakin.

– Olen myös Tiktokissa, mutta sitä täytyy vielä harjoitella. Katsotaan nyt miten mummu pysyy nuorison mukana, Ylämummo sanoo nauraen.