Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden nuoria yrittäjiä palkittiin tänä vuonna kolme

Kaikki Keski-Suomen maakunnalliset yrittäjäpalkinnot menivät tällä kertaa Jyväskylään. Keski-Suomen Vuoden yrittäjä 2020 on Tana Oy:n Kari Kangas, Keski-Suomen Vuoden yksinyrittäjä 2020 on Emmi Virtanen By Emmistä ja Keski-Suomen Vuoden nuoria yrittäjiä 2021 ovat Koto Designmarketin yrittäjät Aino Pohjoisenmäki, Sanni Oranen ja Laura Simpanen.

50 vuotta täyttävä Tana Oy on yksi maailman johtavista kiinteän jätteen käsittelyyn tarkoitettujen koneiden valmistajista. Kari Kangas oli 25 vuotta sitten muuttamassa Helsinkiin ja aloittamassa uutta uraa Nokialla, kun Tana imaisi.

– Toimin isossa organisaatiossa talousjohtajana. Koin työni hitaaksi ja kankeaksi ja etsin uutta suuntaa elämälle. Puhtaasta sattumasta ystäväni pyysi mukaan tähän yhtiöön. Lähdin kaveriksi neuvotteluun, jossa Tanaa oltiin ostamassa ja sillä tiellä olen. Otin riskin ja ilmoitin Nokialle, että aloitan yrittäjänä. Yrittäjyydelleni kaatopaikka oli viimeinen mitä olisin osannut ajatella. Talousjohtajan puku vaihtui saappaisiin, mutta päivääkään en vaihtaisi pois.

Vuoden yksinyrittäjä -palkinto jaettiin Keski-Suomessa toista kertaa. Sen sai valokuvaaja Emmi Virtanen.

– Tämä palkinto on asia, jota en ole voinut itse hakea, en kilpailla siitä, enkä tietoisesti ponnistella sen eteen. Lämmittää tietää, että minut on huomattu ja olen jäänyt jonkun mieleen. Tämä on upea tunnustus.

Lämmittää tietää, että minut on huomattu.

Emmi Virtanen

Vuoden nuori yrittäjä 2021 palkinnon voittivat jyväskyläläisen Koto Designmarketin yrittäjät Aino Pohjoisenmäki, 35, Sanni Oranen, 26, ja Laura Simpanen, 34.

Aino Pohjoisenmäki on organisoinut Jyväskylässä järjestettävää Designtoria vuodesta 2014 saakka. Sen kautta hänelle heräsi ajatus, että Jyväskylään tarvitaan pysyvä kotimaisen designin kauppa.

Koto avattiin keväällä 2018. Yritys perustettiin tukemaan kotimaisen muotoilun yrityksiä, jotta heidän tuotteitaan löytyisi myös Jyväskylästä. Kivijalan lisäksi yrityksellä on verkkokauppa.

– Kivijalkakauppojen kuolemasta puhutaan paljon, mutta meidän kohdallamme se ei näy, Sanni Oranen kertoo.

Ajan hengen mukaisesti etänä järjestetyssä Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa jaettiin myös alueellisia palkintoja.

Jyväskylän palkinto meni Yöpuu yhtiö Oy:n Ari Pärnäselle ja Katriina Pilppulalle. Jyvässeudun palkinnon sai Tikkakoskella toimivan Herkkulauantain Irina Starovoytova. Laukaan palkinto puolestaan meni RPP Rakennus Oy:n Tero Poikolalle. Muuramen palkinto myönnettiin Aava & Bang Oy:lle.