Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän Pääsiäinen -konserttisarja soi verkossa ilmaiseksi

Jyväskylän seurakunnan pääsiäiskonsertit toteutuvat tänä vuonna vain verkossa. Klassisen musiikin sarja laajenee tällä kertaa myös uudemman gospelin suuntaan.

Jyväskylän Pääsiäinen 2021 konserteissa kuljetaan Ristin tietä musiikillisen vaelluksen muodossa: draaman kaari alkoi palmusunnuntaista ja jatkuu kohti pääsiäispäivän iloa.

Pitkäperjantain konsertissa kuullaan J. Haydnin 7 sanaa ristillä, Op. 51. Konsertissa esiintyy Jyväskylä Sinfonian jousikvartetti eli Harri Forstén, Anu Järvela, Dmitry Vasilevski sekä Juha Malmivaara. Kertojana on näyttelijä Hanna Liinoja.

Lankalauantain Kärsimyksestä Valoon konsertti rakentuu Barokin mestareiden suurteosten, Händelin Messias -oratorion ja Bachin Matteus- sekä Johannespassion sävelin. Teosten välissä käydään urkukoraalin, yksinlaulujen ja viulu-alttoviuludueton voimin ristintietä eteenpäin. Konsertissa esiintyvät Kamarikuoro Valon pienryhmät, Annastiina Tahkola, mezzosopraano, Pertti Tahkola, tenori, Anu Järvela, viulu, Maria Mangeloja, alttoviulu ja Andras Szabó, urut.

Pääsiäissunnuntain konsertin ohjelma on täynnä riemua: se kuuluu niin alkusoiton voitokkaissa fanfaareissa kuin myös lempeissä aarioissa. Illan aikana kuullaan vokaaliteoksia, jotka ovat sävelletty pääsiäisaiheisiin teksteihin, ja pääsiäisaiheista instrumentaalimusiikkia barokin ajalta Saksan ja Italian alueilta. Konsertissa musisoivat Katariina Poikela, mezzo-sopraano, Sirpa Berg, oboe ja Jukka Hassinen, urut.

Kaikki konsertit ovat katsottavissa ilmaiseksi Henki ja Elämä Youtube-kanavalla osoitteessa youtube.com/henkielama muutaman viikon ajan.

Jyväskylän seurakunnan pääsiäisen ajan tarjontaa on koottu nettisivulle osoitteeseen jyvaskylanseurakunta.fi.

Lisäksi eri puolilla Jyväskylää sijaitsevat pääsiäispolut johdattelevat omatoimiset pääsiäisvaeltajat pääsiäisen tunnelmiin itselle sopivana aikana.