Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kinkomaan kyläyhdistys suunnittelee leikkipuiston viereen pump track -rataa

Muuramen Kinkomaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Turunen, 40, summaa, että Kinkomaalla on paljon lapsiperheitä, ja siihen nähden melko vähän harrastusmahdollisuuksia. Tämä on yksi syy siihen, että Kinkomaan kyläyhdistys kaavailee pump track -rataa Kinkomaan Ahvenahontien varteen.

– Tässä on ollut pitkään vain iso maakasa ja kyläläisiltäkin tuli ehdotusta, että tähän olisi hyvä saada jotakin käyttöä, Turunen viittilöi leikkipuiston vieressä.

Kinkomaan kumpuilevaa pump track -rataa on tarkoitus ajaa ainakin polkupyörällä, mutta radalla voi päästellä myös skeittilaudalla tai rullaluistimilla.

Turusen mukaan kyläläiset haluaisivat erityisesti nuorille jotakin fiksua, liikunnallista tekemistä.

– Etenkin nyt korona-aikana nuorten harrastusmahdollisuudet ovat tapetilla muutenkin, Turunen sanoo.

Kyläyhdistys uskoo, että pump track -radalle olisi käyttöä myös lähialueiden nuorten keskuudessa.

Kyläläisiltäkin tuli ehdotusta, että tähän olisi hyvä saada jotakin käyttöä.

– Kaikki pystyisivät sitä hyödyntämään, lapset, nuoret sekä aikuiset. Rata lisäisi paikallista liikunnallisuutta.

Radan suunnittelu käynnistyi jo viime kesänä.

Leena Turusen mukaan Muuramen kunta ei näe rakentamiselle estettä, mutta hankkeelta puuttuu edelleen rahoitus. Hankkeen kustannukset ovat noin 100 000 euroa, ja kyläyhdistys on hakemassa Jyväsriihestä Leader-rahoitusta.

– Nyt etsimme yksityisiä sponsoreita, ja joitakin yrityksiä olemme jo saaneet mukaan. Leader-rahoitusta voisimme saada noin 50 prosenttia kustannuksista, loppuosa katetaan talkootöin sekä yksityisen rahoituksen turvin. Kuntaa yritämme vielä saada mukaan ja kääntää viimeisetkin kivet ja kannot. Edellisissä neuvotteluissa kunnalta ei löytynyt rahoitusta, mutta uskomme ja toivomme, että kuntakin näkee tämän hankkeen kannattavana sijoituksena pitkälle tulevaisuuteen, Turunen sanoo.

Kyläyhdistyksen toiveena on, että asfalttipintainen rata saataisiin rakennettua ensi syksynä. Radan suunnittelija ja rakentaja kilpailutetaan, kun rahoitus saadaan kuntoon.

– Rata on melko huoltovapaa. Toivottavasti tulevan radan myötä myös leikkipuistoon saataisiin valaistus.