Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Samsungit kuntoon hujauksessa – Aito Support keskittyy yhden merkin asiantuntemukseen

Vuosi sitten jyväskyläläisessä Midare Oy:ssä herättiin uuteen tilanteeseen. Keskeisen kilpailijan mentyä konkurssiin Samsung-laitteiden huoltotoiminnan kysyntä kasvoi voimakkaasti.

Toiminnan jatkaminen olisi vienyt huomattavasti aikaa ja voimavaroja Midaren muulta liiketoiminnalta.

Asiasta käytyjen neuvottelujen jälkeen Midare päätti myydä Samsung-huollon toimitusjohtaja Anssi Kuoppalalle. Kuoppala perusti oman yrityksen, ja Aito Support aloitti toimintansa kesällä 2020.

Nyt, maaliskuussa 2021, Aito Support on tehtyjen huoltojen määrällä mitattuna Pohjoismaiden suurin Samsung-huoltaja. Kuoppala kertoo olevansa tyytyväinen yrityksen saamaan starttiin.

– Loppukesä ja syksy meni mainitusta konkurssista syntyneen huoltoruuhkan purkamiseen, ja olimme aika helteessä. Toisaalta osin sen takia olemme kehittyneet aika nopeasti.

Alun perin yritys työllisti 15 ihmistä. Puolessa vuodessa määrä on kaksinkertaistunut. Toimintaa tehdään tällä hetkellä Jyväskylän lisäksi Vantaalla ja Tampereella. Tulevaisuuden tavoitteena on toiminnan laajentaminen, mahdollisesti jopa muihin Pohjoismaihin.

Reippaana viisikymppisenäkin voi näköjään selvitä hengissä yrittäjäksi ryhtymisestä.

Anssi Kuoppala

Aito Supportin toiminnan ydintä ovat Samsungin valmistamien laitteiden takuuhuollot sekä fyysisistä rikkoutumisista aiheutuneet korjaustyöt. Yritys on myös pienimuotoisesti aloittanut käytettyjen ja hylättyjen puhelinten osista rakennettujen laitteiden myyntiä.

Kuoppala näkee kestävän kehityksen osana yrityksen toimintaa.

– Se on tärkeä tahtotila. Edesautamme laitteiden pysymistä käytössä mahdollisimman pitkään, ja vanhojen puhelinten kierrättämisellä vähennetään elektroniikkajätteen syntymistä.

Useimmat mobiilihuoltoon erikoistuneet yritykset toimivat monimerkkihuollon periaatteella, eli huoltavat useiden eri valmistajien laitteita. Aito Support on kuitenkin keskittynyt täysin yhden valmistajan laitteiden huoltamiseen.

– Halusimme lähteä katsomaan, mitä läpinäkyvä ja tiivis yhteistyö yhden brändin kanssa voi avata. Voimme keskittyä yhden merkin asiantuntemukseen ja huoltotyön laadun hiomiseen, Kuoppala kertoo.

Kuoppala kuvaa yrityksen asemaa globaalin brändin kainalossa kiehtovaksi.

– Vaatimustasot ovat tietysti korkeat. Samalla on kuitenkin kiva olla tällaisessa kelkassa. Samsungin arvostus avaa meille ajan myötä kansainvälisiäkin mahdollisuuksia.

Aito Support on Anssi Kuoppalan ensimmäinen oma yritys. Hän kertoo tottuneensa yrittäjän arkeen.

– On hyviä ja huonoja puolia, mutta hyvin vahvasti käännytään positiivisen puolelle. Reippaana viisikymppisenäkin voi näköjään selvitä hengissä yrittäjäksi ryhtymisestä.