Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KaDyn "Bob" vihdoin ja viimein Jyväskylässä

Kampuksen Dynamo tiedotti jo heinäkuussa mielenkiintoisesta pelaajakiinnityksestä, kun Ítalo Henrique “Bob” Macedo Basilio liittyi joukkueen vahvuuteen 1+1-vuotisella sopimuksella. Mies oli pitkään joukkueen vahvuudessa vain paperilla, sillä saapuminen Suomeen viivästyi pahemman kerran. 27-vuotias mies saapui Jyväskylään vasta helmikuun lopulla.

Syy on helposti arvattavissa: korona teki matkustamisen todella vaikeaksi. Mies joutui paperi- ja rajoitussotkun keskelle, joka viivästytti hänen pääsyään Suomeen. Nyt Bob on kuitenkin perillä Jyväskylässä, luotettavien ihmisten avustuksella.

– Koronatilanteen aiheuttama taistelu maahanpääsystä oli erittäin vaikea, mutta agenttini ja seura raatoivat pitkiä päiviä, jotta tilanne saatiin selväksi. Onneksi taistelu päättyi meidän voittoomme, Bob ilakoi.

Olosuhteet odottelulle eivät koronan vuoksi olleet optimaaliset. Brasiliassa oli laajat ja tiukat sulut, jotka sulkivat harjoituspaikkoja. Bob onkin pitänyt kuntoa yllä itsekseen kotioloissa.

– Olen todella onnellinen, että olen vihdoin perillä kaikkien näiden käänteiden jälkeen, mies summaa.

Suomi ei ole Bobille vieras maa, sillä hän pelasi miesten Futsal-Liigaa viime kaudellakin Tornion Palloveikoissa kuuluen joukkueensa absoluuttisiin avainyksilöihin. Bob oli koko sarjan paras maalintekijä 38 osumallaan ja pistepörssissä irtosi toinen sija.

Minun unelmani on ollut voittaa mestaruus, ja se on loppukaudella kaikista tärkein asia. Kovalla työllä ja Jumalan avulla uskon, että saavutamme tavoitteemme.

Korona kuitenkin keskeytti kauden, minkä takia mitalijahti jäi keskeneräiseksi. Kaudella 2018–19 brasilialainen voitti SM-pronssia Someron Voiman paidassa, kun juuri Dynamo tyrehdytti somerolaisten mestaruushaaveet välierissä.

Päätös palata Suomeen ei ollut itsestäänselvyys. Ikävä käänne tuli myös siitä, että Bob halusi saada vaimonsa mukaan Suomeen, mutta koronarajoitusten vuoksi se ei ollut mahdollista. Loppujen lopuksi mahdollisuus edustaa Dynamoa oli kuitenkin liian houkutteleva.

– Edellisestä Suomen visiitistäni jäi mieleen, että KaDy on Suomen paras ja ammattimaisin futsal-seura. Sen vuoksi on suuri kunnia sonnustautua joukkueen pelipaitaan, Bob arvioi.

Tähtipelaaja on ehtinyt edustaa KaDya kahdessa ottelussa, joissa hänelle ei vielä ole kirjattu tehomerkintöjä. Taitavista otteista huolimatta Bobin arvoa ei mitata vain tehoilla, vaan häntä on luonnehdittu myös arvokkaaksi puolustuspelin osaajaksi. Tätä tukee pelurin oma arvio siitä, että KaDy saa hänestä sitoutuneen joukkuepelaajan.

KaDy on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa. Runkosarjaa on jäljellä yksi ottelu, ja viimeisessä ottelussa vastaan asettuu runkosarjan voiton varmistanut Kemi. Tällä hetkellä KaDy on sarjassa toisena viiden pisteen päässä kemiläisistä. Jyväskyläläisjoukkue on vähintään neljäs runkosarjan loppusijoituksissa.

Edellisestä Suomen visiitistäni jäi mieleen, että KaDy on Suomen paras ja ammattimaisin futsal-seura.

Sen jälkeen alkaa pudotuspelit, joihin keskeytyneen viime kauden vuoksi KaDy lähtee hallitsevana Suomen mestarina. Mestaruuden puolustaminen onkin Bobin ehdoton tavoite.

– Minun unelmani on ollut voittaa mestaruus, ja se on loppukaudella kaikista tärkein asia. Kovalla työllä ja Jumalan avulla uskon, että saavutamme tavoitteemme, Bob toteaa.