Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin synttäreitä juhlitaan etänä – Harjun tornista soi vaskikvartetti

Jyväskylän kaupunki juhlii maanantaina 22.3. 184-vuotissyntymäpäiväänsä. Kuten ajankuvaan kuuluu, perinteiset tapahtumat järjestetään pitkälti etänä.

Kaupungintalolla sekä hallintokorttelin rakennusten pihalla järjestetään maanantaina juhlaliputus. Myös kaupunkilaiset voivat halutessaan liputtaa juhlapäivän kunniaksi.

Syntymäpäivänä julkistetaan myös Jyväskylä-mitalin saaja. Päätöksen mitalin luovuttamisesta tekee kaupunginhallitus maanantain kokouksessaan.

Torstaina 25.3. vietetään perinteistä viidesluokkalaisten juhlavastaanottoa etätapahtumana. Koska viime vuonna ei voitu koronan takia järjestää erillistä tapahtumaa, juhlaan osallistuvat tänä vuonna myös kuudesluokkalaiset. Etälähetyksen ääreen kokoontuu noin 3 400 oppilasta omista luokkahuoneistaan käsin. Luokissa nautitaan juhlapäivän herkut, tervehditään etänä kaupunginjohtajaa ja seurataan Jyväskylässä esiintyvän huippuartistin suoraa livekeikkaa. Artisti paljastuu oppilaille vasta iltapäivän livelähetyksessä.

Jyväskylä palkitsee juhlaviikon aikana myös vuonna 2020 menestyneitä urheilijoitaan. Urheilijoiden palkinnot lähetetään postissa ja varsinaisen mitalikahvien sijaan palkituille kuvataan kaupunginjohtajan erillinen videotervehdys. Palkinnot toimitetaan jälkikäteen myös vuoden 2019 menestyneille urheilijoille, sillä koronan vuoksi palkitsemistilaisuutta ei voitu viime keväänä livenä järjestää.

Jyväskylän syntymäpäiväviikolla nähdään – tai ainakin kuullaan – tänä vuonna myös uusia ohjelmanumeroita. Jyväskylä Sinfonian pitkän linjan muusikko Risto Keinänen on säveltänyt ja sovittanut Jyväskylän päiviä varten kappaleen Kellot kahdelle trumpetille ja kahdelle käyrätorvelle.

Kappale juhlistaa Jyväskylän kaupungin syntymäpäivää maanantaina 22.3. kajahtaen kello 18 Harjun tornista. Kellot-kappale soitetaan Jyväskylän Harjulta tutun iltasoiton tapaan koko Jyväskylän syntymäpäiväviikon ajan kello 18.

Kaupunki järjestää myös Jyväskylän päivien aikana kakkukahvit ikääntyneiden asumispalveluihin ja lyhytaikaishoitoon, sillä koronasuositukset ja rajoitukset ovat kohdistuneet pitkälti ikääntyneisiin.

Lisäksi suunnitelmissa on, että jos koronatilanne on alkusyksyyn mennessä rauhoittunut, kaupunki järjestää jälkikäteen asukkaille suunnatun maksuttoman juhlatapahtuman.