Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 70-vuotiaiden maksimaalinen rokotuskattavuus on Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ykköstavoite

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronarokotekoordinaatioryhmä käsitteli torstain 11.3. kokouksessaan THL:n uusinta ohjeistusta. Sen mukaan alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset pitää hetkellisesti lopettaa ja kaikki rokotukset suunnataan yli 70-vuotiaiden rokottamiseen.

Tämän ohjeistuksen mukaisesti uusia aikoja alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille ei tällä hetkellä anneta. Myös KSSHP:n alueella aletaan toteuttaa THL:n ohjeistusta aina siihen saakka, kunnes yli 70-vuotiaat on saatu rokotettua.

Taustalla on ohjeistukseen tehty muutos, jonka mukaan Astra Zeneca rokotetta voidaan antaa myös yli 70-vuotiaille. Kokouksessa todettiin, että terveysperusteisuuden mukaan THL painottaa, että yli 70-vuotiaiden rokotus on nyt kaikkein kiireellisintä. Näin siksi, että koronan suhteen yli 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat kuuluvat suurimpaan riskiryhmään. Tavoitteena on rokottaa heidät mahdollisimman nopeasti.

Koronarokotekoordinaatioryhmä muistuttaa, että rokotteiden saajille suositellaan edelleen maskien käyttöä, turvavälejä sekä hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamista.

Kokouksessa käytiin läpi kevään tilannetta rokotteidensaatavuuden suhteen eli mitä tiedetään tällä hetkellä rokoteannosten tulosta Suomeen.

Tämän hetkisten tietojen mukaan esimerkiksi BioNTechPfizerin rokotteiden saatavuus paranee huhtikuun alussa huomattavasti ja rokotussaatavuus nousisi entisestään huhtikuun loppuun mennessä.

Jos odotettavissa oleva rokotesaatavuus toteutuu, kunnissa aletaan valmistautumaan massarokotuksiin. Tarkkaa alkamisajankohtaa massarokotuksille ei vielä voida antaa.