Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syksyllä Essi Latvala toteuttaa unelmansa ja aloittaa Norjassa stunt-opinnot

Jyväskyläläistaustainen Essi Latvala on ollut aina hyvin urheilullinen ja tunnustaa olevansa myös hieman yllytyshullu. Hänen urheilulajejaan ovat tällä hetkellä rugby, paini ja voimistelu.

Pari kuukautta sitten hän teki päätöksen ajatuksella ”nyt tai ei koskaan”. Hän haki ja pääsi opiskelemaan stuntiksi Oslon lähellä olevaan kansainväliseen stunt-akatemiaan.

– Olen ollut jo pitempään kiinnostunut stunt-tempuista, mutta vasta viime vuonna sain tietää, että alalle voi saada koulutuksen. Koen, että nyt on aika lähteä enkä odota enää yhtään. Teen työkseni fysiikkavalmennuksia eri urheilulajien parissa. Tajusin, että olen 26-vuotias ja nyt on sopiva hetki lähteä toteuttamaan taka-alalla muhinutta unelmaani. Valmentajana voin toimia hyvin kymmenen vuoden päästäkin, Essi Latvala sanoo.

Ensimmäinen ajatus hänellä oli opiskelupaikan saatuaan, että on tosi hienoa päästä tekemään jotain mihin on intohimo, ja tekemään työtä omalla keholla.

Akatemian pääsykokeet oli etänä. Essi lähetti videon, jossa hän teki pääsykoetehtäviä, ja lisäksi oli myös haastattelu. Hän näkee itsensä nyt valmiiksi menemään opiskelemaan fyysisesti ja henkisesti vaativaa alaa. Myös hänen monipuolinen liikunnallinen taustansa vaikutti siihen, että hän sai opiskelupaikan.

– Näkisin itseni vahvasti sellaisiin stuntteihin, joissa pääsee taistelemaan. Taistelukohtauksissa on koreografia. Tanssista ja voimistelusta on iso apu koreografian oppimisessa. Uskon, että yksi vahvuuteni on oppia nopeasti uusia liikeyhdistelmiä. Minua kiehtoo stunttina päästä esiintymään esimerkiksi musiikkivideoihin. Stunttinäyttelijä voi olla myös stunttiesiintyjä. Nautin tosi paljon esiintymisestä, joten voisi olla oma juttu hakea sellaistakin, että pääsee esiintymään.

Jyväskylässä hänet tunnetaan muun muassa entisenä akrobatiavoimisteluvalmentajana. Tässä lajissa tehdään pareittain tai ryhmissä erilaisia nostoja ja heittoja.

– Se vaatii erityisesti liikkuvuutta, voimaa ja ketteryyttä. Toimme lajin Jyväskylään Petra Rinta-Kosken kanssa. Nykyään lajia on mahdollista harrastaa Palokan Ilossa.

Essi Latvala aloittaa opinnot ensi syksynä ja on Norjassa koko lukuvuoden. Hän odottaa innolla sitäkin, että pystyy haastamaan itsensä englannin kielessä.

– Tämä on hieno tilaisuus päästä sitä opiskelemaan, koska opetuskieli on englanti.