Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tee, kakut, kukat ja langat kulkevat kaksi kertaa viikossa taksilla pitkin kaupunkia

Teeleidi pakkasi sulkuviikoiksi teet taksiin ja ajelee nyt pitkin Jyväskylää niitä myymässä. Tee-taxi tekee kiertueen kaupungilla torstaisin ja perjantaisin 26.3. saakka ja poikkeaa myös kaupunkilaisten kotipihoilla tilauksesta.

– Ihmiset tykkäävät käydä meillä. Nyt kun he eivät saa meille tulla, niin menemme heille. Ajattelin käyttää nämä kolme viikkoa hyväkseni tekemällä jotakin hauskaa, yrittäjä Anne Savela sanoo ja mainitsee, että taksin saattaa bongata myös Laukaasta ja Muuramesta.

Tee-taxi on tuunattu Teeleidin pakettiautosta: sisälle asennettiin hyllyt ja katolle taxi-kyltti. Teeleidin teen lisäksi taksissa myydään myös Hannan Kakkujen leivonnaisia, Lankakauppa Titityyn käsityötarvikepaketteja sekä perjantaisin Ruusupuun kukkia. Lisäksi Savela aikoo pakata kyytiin Ahontuvan tarhojen hunajaa ja muita herkkuja.

– Monet yrittäjät ovat aikamoisessa suossa. Kun Teeleidi menee kiinni, menettää Hannan Kakut ison asiakkaan. Myös kukkakaupat kärsivät, kun isot tilaisuudet on peruttu. Miksipä emme siis toimittaisi myös kakkuja ja kukkia?

Teeleidi avasi tiistaina myös pienen pop up -myymälän, Pikku Teeleidin, Kauppakadulle Kirkkopuiston laitaan.

– Pop upin ansiosta meidän ei tarvitse lomauttaa ketään, vaan kaikille riittää hommia. Myymälä on auki kuutena päivänä viikossa ainakin maaliskuun, kenties pitempäänkin, Savela kertoo.

Viime kevään pitkän sulun aikaan Teeleidi alkoi muun muassa toimittaa teen kuukausitilauksia sekä piknik-kasseja eväineen ja viltteineen.

– Nämä ovat olleet todella suosittuja ja jääneet osaksi toimintaamme. Etenkin kuukausitilaajat ovat olleet talvella meille tärkeitä, Savela sanoo.