Mobiilirokotusyksikkö tulee avuksi, jos ikäihminen ei pääse rokotuspaikalle

Jo yli 10 000 ihmistä Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla on saanut maaliskuun alkuun mennessä koronarokotteen ensimmäisen annoksen.

Kuluvalla viikolla rokotetaan 80 täyttävien ja vanhempien ryhmän loppuosaa. Lisäksi eri rokotteella on käynnissä riskiryhmä ykkösen vanhimpien ikäryhmien rokotukset.

Kaikille 80 vuotta täyttäville ja vanhemmille ei ehditty soittaa tiedotekorteilla luvatussa ajassa ennen helmikuun viimeistä viikkoa. Siksi kaikkia 80 tänä vuonna täyttäviä ja vanhempia, jotka eivät vielä ole soittoa ja rokotusaikaa saaneet, pyydetään ottamaan itse yhteyttä uuteen koronarokotusnumeroon 014 266 1472.

– Olemme huolissamme niistä vanhimpaan ikäryhmään kuuluvista, joille ei rokotteiden vähyyden vuoksi ehditty tarjota aikaa puhelimitse ennen takarajaksi ilmoitettua päivää 24.2. Toivomme, että tämä ei johda siihen, että osa ikäihmisistä jäisi ilman rokotetta, Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten koronarokotuksista vastaava ylilääkäri Johanna Tuukkanen kertoo.

Hän jatkaa, että koronarokotusoikeutta ei kannata jättää käyttämättä esimerkiksi kyytiongelmien vuoksi.

– Kulkemiseen liittyvistä ongelmista kannattaa avoimesti kertoa ajanvaraussoitossa. Silloin asiakkaaseen ollaan myöhemmin uudelleen yhteydessä. Käytettävissä on muun muassa mobiilirokotusyksikkö, jolla yritetään ensiksi palvella kaikkein iäkkäimmät ja heikoimmin rokotuspaikoille pääsevät. Myös kotihoidon asiakkaita rokotetaan parhaillaan heidän omissa kodeissaan, Tuukkanen toteaa.

Rokotusten järjestelyurakka on tuonut ilmi sen, että julkisuudessa iän tuomaa riskiä ei aina ole erotettu sairauksien aiheuttamasta riskistä. Johanna Tuukkanen korostaa, että yli 70 vuoden ikä on sinällään kaikkein suurin koronavirustaudin riskitekijä. Siksi iäkkäimmät 70+ kansalaiset kaikkialla maassa rokotetaan ensin vanhimmista alkaen. Vasta tämän jälkeen on alle 70-vuotiaiden vuoro.

– Koska meillä 70+ ikäisiä on niin paljon ja rokotteita on tullut hitaammin kuin meille luvattiin, on tämäkin ryhmä otettu käsittelyyn vanhimmista nuorimpiin. Viikolla 9 ikäihmisistä 75–79-vuotiaat ovat saaneet tiedon ajanvaraussoittojen tulosta maaliskuussa. Jos heille ei ole soitettu ennen 31.3. myös heidän toivotaan itse olevan yhteydessä koronarokotusnumeroon huhtikuun alussa, Tuukkanen muistuttaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut